Изкупните цени на суровото мляко в ЕС се вдигат Избрана

Изкупните цени на суровото мляко в ЕС-13 тази година ще останат на по-високи нива в сравнение с последните две. Това предвиждат експертите на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство (САРА), като базират предположението на факта, че изкупните цени през последните 2 месеца са на нива малко по-високи отколкото в България, което се наблюдава рядко.

Доставките на мляко в ЕС се увеличават слабо през април с +0,7%, с натрупване доставеното мляко за периода януари-април намалява с 1,5%. Страните, в които има увеличение на предлагането са Ирландия (95 хил.т.), Италия (66 хил.т.) и Полша (39 хил.т.).

През април има намаление на доставеното мляко в Австралия (-6.3%) и значително увеличение на доставките  в  Нова  Зеландия  (+6%),  и  САЩ (+2%) сравнени със същия месец на предходната година.

Продължава покачването на цените на млечните продукти в ЕС, най-значимо е увеличението при маслото (12%). Причина за това развитие освен силното   търсене   на   международните  пазари, може да е и намалението на производството в съюза с 5,3% за маслото и с 9,7% за сухото обезмаслено мляко.

Прочетена 779 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта