Продуктите на Arysta LifeScience са сполучлива комбинация цена/качество Избрана

Сушата ще се отрази много сериозно на добивите в района, смята

инж. агр. Николай Донев от СД „Карина Донев и Доневи“ в Павликени

Агр. Петър Кръстев

На Открития ден в рапица в Павликени, организиран от Arysta LifeScienceq разговаряхме с инж. агр.Николай Донев. Той е съсобственик на семейната фирма СД „Карина Донев и Доневи“, където заедно с брат си и баща си обработват 22 хил. декара земя. Отглеждат основните зърнени култури, които са характерни за района, като тази година имат и 2000 декара с рапица. Опитните парцели с продуктите на Arysta LifeScience бяха на стопанисвани от тяхната фирма земя.

  • Г-н Донев, наближава ли жътвата на есенниците във вашия район?

  • Започнахме жътвената кампания на 6 юни, защото при нас имахме продължително засушаване. Не са много обнадеждаващи добивите, които очакваме, по простата причина, че от 15 март до 28 май т.г. нямахме никакъв ефективен дъжд. На 28 май паднаха 12 литра на кв. м, така че това ще се отрази много сериозно на добивите. При пшеницата ударът от сушата ще е още по-сериозен, защото при ечемика влагата, която беше останала от зимата, свърши по-добра работа и се надяваме резултатът да е по-добър.

  • В какво състояние са пролетниците?

  • Кретат! Царевицата ни е в доста ранна фаза, а още отсега листата й започнаха да се завиват, което никак не е добре. Имахме много сериозен проблем със сеитбата, защото от сушата семената не поникваха, но впоследствие се гарнираха сравнително добре. Слънчогледът е по-издръжлив на засушаване, но не знаем как ще се развие по-нататък. Всичко зависи от времето, възможно е да не реколтираме нищо, а е възможно да имаме и много добър добив, ако започне да вали оттук нататък. Нищо не е загубено все още, но... За добиви при есенниците ще можем да кажем, след като жънем няколко дни и след като ожънем ечемика.

  • Каква агрохимия прилагате при отглеждането на вашите култури?

  • Основно използваме продукти на Ариста. Инсектицидите й са доста ефикасни и особено сполучлива комбинация като цена и качество.

  • Използвали ли сте техни хербициди?

  • Есента използвахме балурицид на Ариста, защото имахме много самосевка пшеница и сме много доволни от ефекта. Продуктите на Ариста винаги са присъствали в нашите технологии по простата причина, че те са отлично съчетание от ниски цени и добро качество. Всеки продукт на фирмата е един от най-евтините от всички други, които дистрибутират препарати, и е с перфектно качество с познати активни вещества – хлорпирифос, циперметрин, добри балурициди. Сега за първа година обеззаразяваме складовите с техния нов продукт Тализма и сме много доволни, че при него газовата фаза не се усеща при третиране на склада и има много добро последействие. Това е бъдещето – в апликаторите, които се монтират за изключително добро заскладяване на зърното с гаранция от 6 до 8 месеца.

етикети:
Прочетена 660 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта