Зелените искат уволнения в земеделското министерство

От Политическа партия "Зелените" разпространиха отворено писмо до медиите, в което настояват за уволнения в земеделското министерство.
Публикуваме пълния текст на обръщението: 
Преди седмица Зелените изразихме остра позиция срещу безпринципното назначение на инж. Григор Гогов за директор на Изпълнителна агенция по горите. Днес в ефира на една от националните телевизии беше излъчено разтърсващо разследване за злоупотребите на новоназначения шеф.
В разследването става ясно, че чрез подставени лица Гогов като директор на ловното стопанство в Попово е продавал сам на себе си дървесина от държавните гори без тръжни процедури. Само за 2016 г. Гогов е продал така 12 500 кубика дървесина на цени по-ниски от пазарните. Пропуснатите ползи за държавата за 2016 г. надхвърлят 100 000 лв. Фирмите на Гогов са и единствените, които дължат близо 25 000 лв. на стопанството за дървесина, закупена от тях през 2016 г., въпреки законовото изискване заплащането да става в момента на закупуването.
 
Сигнали срещу всички тези злоупотреби са били изпращани до Министерството на земеделието и храните както по времето на ГЕРБ, така и веднага след встъпването на служебното правителство на Огнян Герджиков. Прикриването на нарушенията от няколко правителства досега е индикация за наличието на мощен политически гръб зад Григор Гогов. Липсата на реакция от страна и на Герджиков събужда подозрение в чистотата и на неговите помисли и повдига основателни съмнения за използване връзките на Гогов за предстоящите в неделя избори. Тези съмнения биха се разсеяли единствено при пълна смяна в ръководството на земеделското министерство.
 
Във връзка с този скандал Зелените, като членове на коалицията „Движение Да, България“, припомняме една от основните мерки в програмата за „Държавно управление“ на коалицията. Тя предвижда публична процедура за назначаване на ръководни кадри в държавата, с ясни критерии за избори, предварително предлагане на потенциалните кандидати, както и възможност за отчитане на общественото мнение.
 
Настояваме за бърза реакция от правителството на Огнян Герджиков. Както скандалният шеф на Агенцията по горите, така и назначилите го министри не могат повече да останат на позициите си и да ерозират общественото доверие към държавните институции. Вече никой няма доверие и не би искал да работи с министерство, което се оглавява от лицата на мафията. Искаме оставката на всички отговорни за назначението на Гогов на този пост.
 
Прочетена 349 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта