Фермерът от Брезнишко Л. Симов-Муката ще помогне на най-голямата българска кравеферма, която пострада от пожар Избрана

Фермерът от Брезнишко Л. Симов-Муката ще помогне на най-голямата българска кравеферма, която пострада от пожар

Фермерът от брезнишкото село Ребро Любомир Симов-Муката ще дари част от своите бали на най-голямата кравеферма в България, която пострада от пожар. Това каза той пред камерата на Zapadno.com.

Земеделецът и животновъд от Брезнишко е разбрал за огнената стихия обхванала фуражния склад на най-голямата ферма за млечни крави в Европа. Във фермата, която се намира в пловдивското село Поповица се отглеждат 5000 крави. Огнената стихия се разразила в складове в сряда сутринта. Огънят се разразил в стоманенобетонните конструкции и изпепелил тонове бали с люцерна и сено, които възлизат на милиони левове. Очаква се днес пожарникарите окончателно да потушат огъня.

За пожара Муката е разбрал от новините по телевизията и въпреки че тази година реколтата е слаба той ще помогне. „Идеята ми е да помогна на моя колега с каквото мога. Не мога с много, но с 13-15 тона слама и сено, омешано е – сламата е със сено. Мога да му помогна с 30-40 бали.“, каза Любомир Симов-Муката. Той не познава пострадалия фермер от Пловдивско, но е наясно какво е положението му сега. Муката добави, че досега не му се е случвало да се справя с пожар в земите си, но негови приятели и колеги от Брезнишко им се е случвало. Той им е помагал в случаите, когато са били в беда. Фермерът от село Ребро е на мнение, че подобни инциденти са предизвикани от завистливи и мързеливи хора.

Любомир Симов-Муката ще очаква колегата му от село Поповица да се свърже с него. „Знам как се чувства той сега и го изживявам като него.“, сподели още той. Посланието му към колегата е да не се ядосва, защото всичко се изкарва освен здравето. Zapadno.com ще съдейства за връзка между пострадалия животновъд и Муката.

Прочетена 1110 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта