Новости на изложението Агра 2018 Избрана

СВЕТОВНИ НОВОСТИ

Фотоелектронна сортираща машина марка Csort, модел Zorkiy 3 – фотосепаратор, отговарящ на всички съвременни изисквания за сортировка на различни продукти. Прилагането на нейроновия алгоритъм включва обучение за програмата за идентификация, за да се определи най-сложният комплекс от симптоми и признаци, описващи обекта на сортиране, като: яркост на продукта или дефекта, форма, размери, пъстрота и др.

Производител: Си Сорт, Руска федерация; изложител: Сорт БГ, България

НОВОСТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ МАЩАБ

Млечно-кисела напитка от магарешко мляко – направена от 100% мляко от българската порода „Местно магаре“, отглеждана в Стара планина. Притежава специфичен, слабо сладникав вкус. Отличава се с ниско съдържание на алкохол и специфичен млечно-кисел аромат.

Производители и изложител: „Мар-Ив 2016“, България

Саламурено сирене от магарешко мляко – произведено от 100% мляко от българската порода „Местно магаре“, отглеждана в Стара планина. Отличава се с нежен аромат на прясно окосено сено и мек млечно-кисел вкус. Съдържа традиционните за нашата страна млечно-кисели микроорганизми.

Производители и изложител: „Мар-Ив 2016“, България

Високобелтъчен хляб – приготвя се по еднофазен метод на замесване; намалено е времето за ферментация и изпичане; увеличен е срокът на годност. Подходящ за болни от диабет и съредчносъдови заболявания.

Производител и изложител: Институт по криобология и хранителни технологии, България

OnyxTMN6LM304 – черен конфекшън слънчогледов хибрид. Това е продукт с отлична мощност, устойчивост на болести и стресови фактори на средата, например суша. Ядките са значително по-големи от тези на другите хибриди, с повишени вкусови показатели и ценни потребителски качества, включително здравословни. Осигурява по-високи добиви от други хибриди и ефективна обработка след прибиране на реколтата.

Производител: Nuseed Europe, САЩ; изложител: Бревис, България

Грогрейн пет – за капково напояване. Комбинацията от петте елемента (азот, фосфор, калий, калций и магнезий) осигурява точен баланс между най-добрите суровини и върхова технология. Разработени са три продукта - „Тера“, „Мулти“ и „Фрукти“, те предлагат схема за подходящо хранене на растенията през различните фази на развитие, като се осигурява оптимално съотношение между азот, фосфор и калий.

Производител и изложител: Lima Europe NV, Белгия

Стевия сорт „Стела“- нов сорт; добивът на сухи листа е над 240 кг. от декар; общото количество на сладки вещества достига до 13,42 милиграма на 100 грама суха маса.

Производител и изложител: Земеделски институт-Шумен

Течен азотен тор със сяра (UAN 28% + S 5%) - иновативен продукт, съдържащ трите форми на азот + амониев тиосулфат. Той действа като инхибитор на нитрификационните процеси и по този начин отдаването на азот се забавя и може да продължи от 8 до 12 седмици. Подходящ е за всички култури. Приложение – предсеитбено и за вегетативно подхранване.

Производители и изложител: „Агрополихим“, България

Течен комбиниран тор (NP6:21%) - с високо съдържание на фосфор. Съдържа два основни хранителни елемента – азот и фосфор. Притежава всички качества на течните торове – минимални загуби на активно вещество и добро разпределение върху площта. Подходящ за всички култури. Приложение – предсеитбено и за вегетативно подхранване.

Производители и изложител: „Агрополихим“, България

Тетрани – първият български тетраплоиден сорт пасищен райграс. Сортът е ранен до средно ранен, високо продуктивен, екологично стабилен (зимоустойчив и толерантен на засушаване) и дълготраен, подходящ за пасищно, сенокосно-пасищно и декоративно използване с висок процент на почвено покритие.

Производител и изложител: Институт по фуражни култури-Плевен, България

Тетрамис – нов български тетраплоиден сорт пасищен райграс. Сортът е ранен до средно ранен, високо продуктивен, екологично стабилен (зимоустойчив и толерантен на засушаване) и дълготраен, подходящ за пасищно, сенокосно-пасищно и декоративно използване с висок процент на почвено покритие.

Производител и изложител: Институт по фуражни култури-Плевен, България

НОВОСТИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

Диетични безглутенови кексчета с повишено съдържание на есенциални елементи - пшеничното брашно е заменено със смес между брашна от царевица и нахут, а подсладителят (захар) - със смес между брашно от рожков и естествен подсладител с ниска енергийна стойност. Иновативният продукт компенсира недостига на есенциални елементи (Ca, Mg, Fe и Zn) при безглутеновите диети. В използваните брашна тези вещества са в по-голямо количество в сравнение с пшеничното брашно и осигуряват необходимия средно дневен прием.

Производител и изложител: Институт за изследване и развитие на храните-Пловдив, България

Месо-зеленчуков пастет с намалено съдържание на мазнини, обогатен с пребиотици - пастет от птиче месо с намалено съдържание на мазнини и високо съдържание на протеини, обогатен с пребиотици, чрез което са подобрени технологичните, хранителните и здравословните качества на продукта. Той притежава здравословен потенциал, оптимален мастно-киселинен състав, намалена енергийна стойност, запазена биологична стойност и пребиотична активност, подобрени качествени характеристики.

Производител и изложител: Институт за изследване и развитие на храните-Пловдив, България

Софтуер за агробизнес – помага на фермерите да прилагат модела на прецизно земеделие.

Производител: Яра България; изложител: КВС Агро България

N-сензор – азотен сензор за променливо торене, който измерва в реално време нуждата на растенията от азот и управлява в реално време нормата на торене. Измерва усвоения азот на база на отразената светлина от повърхността на растенията (листата и стъблото). По този начин осъществява променливо торене в реално време – една от главните цели на прецизното земеделие. Осигурява правилното и оптимално количество тор във всяка част от блока.

Производител: Yara International, Германия; изложител: Яра България

Метеорологична станция за земеделие „Метеобот Про“ - автоматична метеостанция за земеделие, която чрез GPRS мрежа и мобилно приложение изпраща данни в реално време и 10-дневна прогноза директно от полето до мобилното устройство на фермера. Разполага със сензори за дъжд, вятър, температура и влажност на въздуха, температура и влажност на почвата.

Производители и изложител: Проинтегра, България

Био Турбо – технология за почистване на въздуха от всякакви органични съединения, намиращи се в него. Ефективно премахва етиленовия газ, като по този начин предотвратява преждевременно узряване, а също: бактерии, спори на плесени, вируси.

Производител: Miatech Ink, САЩ; изложител: ИНЧ-ФРИГО, България

БМ старт – биостимулатор на база GA142 и микроелементи. По естествен път подобрява метаболизма и физиологията на растенията. Генерира добра устойчивост на стресови условия. Подобрява до 7 пъти залагането, задържането и нарастването на плодовете, усвояването на хранителни вещества и вода от почвата.

Производител: ArystaLifeScience, Франция; изложител: Ариста Лайф Сайънс България

Овършаващ хедер за бяла жътва и ориз Shelbourne Reynolds – уникален по рода си, прибира само зърното, като по този начин не натоварва комбайна, а това намалява разхода на гориво с до 40%. Двойно се увеличава количеството зърно, прибрано за един ден, с което почти наполовина се съкращава времето на жътвата. Прибраният ориз е с по-висок рандеман.

Производител: Shelbourne Reynolds, Англия; изложител: Агримат България

Ресурсоспестяваща технология No-Till в зърнопроизводството – консервационна технология, която се прилага в цял свят. При нея отпадан някои основни енергоемки обработки на почвата, което води до намаляване на разхода на гориво с до 70%, на използването на торове с 15-30%, на нуждата от машини с до 50%, на времето за престой на полето с до 90%. Технологията спира дегенарацията на почвата, загубата на хумус в следствие на водната и ветровата ерозия, възстановява плодородието. Допринася за справяне с парниковите газове и глобалното затопляне.

Изложител: Агримат България

Zoom Mobile – автоматичен миксер за производство на топла течна храна за прасенца.

Производител: Инве, Белгия; изложител: ЗУУМ България

Гъвкави резервоари – произвеждат се от брезенти, промазани с PVC. Използват се за съхранение на: вода (питейна и за напояване), вино, дизелово гориво. Обем – от 1 до 500 куб. метра.

Производител и изложител: Люто, България

Прочетена 2382 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта