Замразено агнешко месо се внася основно от Нова Зеландия, прясното месо е българско

Засилени проверки извършват инспекторите от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) в Сливен. Проверяват се традиционните за Великден храни: агнешко месо, яйца, козунаци, пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти. На проверка подлежат и боите за яйца. Това съобщи пред Радио „Фокус” – Сливен директорът на Областната агенция по безопасност на храните в Сливен д-р Пламен Пенчев. До момента са съставени 8 акта и са издадени 20 предписания. Установените нарушения са основно за неспазване на хигиената, продукти с неизвестен произход, изтекъл срок на годност.
Предлаганото прясно месо е българско. Замразено агнешко месо се внася основно от Нова Зеландия. Месото се съхранява правилно и е в срок на годност, уточни д-р Пенчев. На пазара от предлаганите яйца са предимно български и полски, които се съхраняват правилно и са в срок на годност.
Инспекторите проверяват производствените предприятия, кланици, складовете за търговия на едро, големите хранителни обекти, заведения за обществено хранене, магазините специализирани в продажбата на месо. До момента няма подадени сигнали от граждани по отношение на великденски храни. Проверките продължават и в четирите почивни дни. Гражданите могат да подават сигнали за нередности на дежурните инспектори, чиито телефони са обявени на сайта на Агенцията и на видни места в Кооперативния пазар. Националният телефон, на който могат да се подават сигнали е 0700 122 99, а местният в Сливен – 044/624 941.

Прочетена 368 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта