Кметът на Благоевград Москов и вицепрезидентът Йотова зарязаха лозята край Делчево

Неврокопчани, които в неделния ден не се изплашиха от мъглата и дъжда, а избраха село Делчево, изобщо не сгрешиха. Вместо дъжд, там поваля сняг, а на площада беше весело, както се полага на празник на виното.

Преди да започнат хората на мегдана, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов посрещна вицепрезидента Илияна Йотова, с която заедно зарязаха лозята в местността “Баира” на пътя за курортното село.

На зимния празник, заедно със самодейците от Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци и фолклорните състави от Баничан, Абланица, Брезница и региона, пристигнаха и кукерите от село Мосомище. “Мечката”, която “изяде” гроздето в лозето, беше част от атракциите, на която всички много се смяха.

Вицепрезидентът Йотова връчи наградите на победителите в конкурса за домашно вино и ракия, който се проведе при сериозна дегустация в събота в Делчовския хан.
По оценка на компетентното жури от познавачи и местни сомелиери Спас Горанов е най-добър производител в региона на младо вино 2017 г. Не му отстъпват вината на Лазар Халкалиев и Григор Илиев. Майстор на виното в категорията стари вина е драмчанинът Атанасис Георгиадис, следван от Спирос Папаянудис, като честта на неврокопските винари в тази категория спаси Ангел Тунчев.

За признати майстори на ракия бяха обявени Никола Думбанов, Васко Кантарджиев, Иван Синанов, Венци Шарков, Иван Баймаков.

Гостът от Гърция Андонис Мудатос, Димитър Манолев и Кръстьо Тунчев обраха наградите в категорията розе и бяло вино.

Прочетена 599 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта