Какво се предлага на пазара в България

Представяме ви някои от най-добрите модели на дилърите у нас

KUHN
Cultimer – за слята повърхност
Тези стърнищни култиватори се отличават с това, че са многофункционални почвообработващи машини, подходящи за много плитка, средно дълбока и дълбока обработка в зависимост от предпочитанията. Плитката почвообработка се извършва на дълбочина 4 – 7 см (на работните органи могат да се добавят допълнителни крила отстрани, за да станат тип „лястовича опашка“). Средно дълбоката обработка позволява смесване на растителните остатъци с почвата на дълбочина 15 – 20 см, а дълбоката обработка (до 35 см) замества изцяло плуга. Благодарение на усуканите си работни органи, култиваторът Cultimer осигурява висококачествено миксиране на растителните остатъци в почвата. Голямата разновидност от различни опции на работните органи позволява тези култиватори да заместят няколко машини. Има вариант с болтова и нон-стоп пружинна защита на работните органи. Предлагат се в навесен и полунавесен вариант, с работна ширина от 3 метра до 6 метра.
Като лидер в производството на почвообработващи машини и прецизни сеялки, KUHN предлага нов метод за почвообработка с модела си STRIGER. С него се прави лентова оран, която е по-подходяща за подготовка на полетата за редови култури, като царевица, слънчоглед, рапица и други. Технологията за лентова оран попада в консервационното земеделие, ограничавайки ерозията и намалявайки както изпаряването на водата от почвата, така и разходите за обработки на полето. Машината е навесна и се предлага в различни работни ширини и с различни размери междуредия.
Стърнищен дисков култиватор OPTIMER+
Стърнищният култиватор с независими дискове OPTIMER+ е идеална машина за обработка на стърнища с висока скорост. Подготвя предсеитбеното легло, нарязва и миксира растителните остатъци и предотвратява изпаряването на вода от почвата. OPTIMER+ може да достигне внушителни резултати в обработката на почвата, благодарение на уникалния си дизайн, който осигурява неизчерпаема издръжливост. Различните видове ролери са съобразени да работят в различни почвени условия. Освен това благодарение на големия диаметър на всички видове ролери, енергоемкостта на машините е по-малка.
BEDNAR
SwifterDisc XN
Навесен дисков култиватор, скъсен модел, с индивидуално окачване на дисковете с гумени сегменти, готови за бърза, евтина и качествена обработка на стърнищата.
SwifterDisc XN може също да се използва за подготовка на семенното легло, намалявайки до минимум нуждата от конвенционални системи за обработка на почвата. Всяка стойка е окомплектована с два диска (двойно дискова система). Машината се агрегира с трактор чрез 3-точкова връзка категория II./III.
Atlas AO
Аtlas АО е компактен дисков култиватор, скъсен вариант, със здрава и надеждна конструкция, която позволява използването на машината както за минимални обработки на почвата (включващи голямо количество растителни остатъци), така и за традиционни методи за обработка.
Дисковете с размери 620х6 мм позволяват по-дълбока обработка до дълбочина от 16 см, с интензивно смесване.
Fenix FN / FN_L
Fenix FN/FN_L е опростен 3-редов многофункционален култиватор за малки и средни земеделски стопанства, които търсят гъвкавост и вариативност в процеса на работа.
Fenix FN/FN_L може да бъде използван както за предсеитбена подготовка, така и за дълбока обработка.
Благодарение на разнообразието от видове работни органи може да се работи на различни дълбочини при всякакви условия.
VÄDERSTAD
NZ Aggressive
Търсите машина, която прави обработката на почвата по-лесна и е с гарантирано по-дълъг живот? В такъв случаи помислете за NZ Aggressive. Неговата изключителна способност за обработка на почвата спестява минавания и увеличава производителността. Колелата Off Set-bogie осигуряват отлична маневреност и постоянна работна дълбочина, която може лесно да се регулира от кабината.
NZA-ST и Т са по-простите модели в серията NZA. Моделът ST разполага с единични колела по страничните секции. Работната дълбочина се регулира с колянови дръжки, маркирани с индекс и контролен апарат на централния цилиндър. NZA 600T има двоини колела по страничните секции и хидравлична система „Господар и роб” контролира работната дълбочина. Останалите 5 и 6 м модели включват същите изключителни своиства, както по- големите култиватори NZA.
KVERNELAND
CLC PRO
Новият CLCPro с твърда рама е наличен с работни захвати от 3.0, 3.5 и 4.0 метра. Сгъваемата версия е налична в 4.0 и 5.0 м. Всички версии са с работна дълбочина 30 см. За 3-метров CLCPro с валяк и изпъкнали дискове е достатъчен трактор с мощност 88/120 Kw/к.с., понеже добавеното тегло е само 1860 кг. Налични са различни видове работни органи със срезни болтове или защита Kverneland от листови пружини (ресори). Работните органи са без поддръжка и могат да се огъват странично до 20 см благодарение на специална топлинна обработка. Системата за бърза смяна „QuickLock” предлага пет различни вида елементи.
Налични са пет различни задни работни секции
SALFORD
9700 CTS
Култиваторите за стърнища Salford серия 9700 продължават да изненадват земеделците по цял свят. Разстоянието между работните органи от 40 см не позволява натрупване на растителни отпадъци по тях. Широките лемежи Salford Share (43 см) дават възможност за равномерно разрохкване на почвата по целия й профил по дължина и дълбочина. Формата на работния орган осигурява повдигащия ефект и предотвратява притъпкване на почвата. Пружинните предпазители на работните органи с усилие до 1180 кг ги задържат във вертикално положение при дълбочина на работа до 34 см и биват отклонявани само при срещане на препятствие по време на работа.
При промяна размера на накрайника, много лесно може да бъде контролирано количеството на растителните отпадъци върху почвата. Усилената триредова зъбна брана (12,7 ммX510 мм) и спираловидните валяци (диаметър 356 мм) притъпкват и заглаждат почвата, разбиват буците, равномерно разпределят растителните остатъци и допринасят за постигането на един равномерен фон.
LEMKEN
Kristall
Крилати лапи “TriMix” с ширина 47см с иновативна форма осигуряват още по-интензивна обработка. Полусферичните режещи дискове са разположени така, че да се избегне евентуално забиване. Работните органи могат да се подменят много лесно, без специални инструменти.
HORSCH
Tiger 3 AS
Тази серия култиватори са интелигентната алтернатива на работата с плуг. Серийно са оборудвани с осветление за нощна работа. Всички модели са с клиренс на рамата 850 мм и дебелина на рамата: 120x120 мм. И още: всички са с хидравлично настройване височината на дисковете. Култиваторите от тази серия могат да бъдат агрегатирани със селките Horsch от серията Pronto.
Области на прилагане: леки и средни видове почва; щадящо  разрохкване до 35 см работна дълбочина; хомогенно смесване на големи количества слама и остатъци след прибирането на реколтата; обработка на почвата и подготовка на посевното легло в един работен ход (с едно минаване).
Terrano FX
Terrano FX е компактен универсален култиватор, който посредством различни системи от работни органи може да бъде използван както за плитка обработка на цялата стърнищна площ, така и за интензивно разрохкване и вкарване на сламата в почвата на дълбочина от 5 до 30 см.
MONOSEM
SCD
Окопен култиватор Monosem SCD 4-12 редови. Култиваторите са с независимо колело за регулиране на дълбочината и пружинен паралелограмен механизъм.
Върху тези секции могат да се нареждат разрохкващи, подрязващи, браздообразуващи и загърлящи работни органи.
Странично към тях се монтират дискове или щитове за предпазване на растенията при ранно окопаване. Могат да бъдат оборудвани с торовнасяща уредба.
GREAT PLAINS
CultiPress
CultiPress съчетава няколко вече доказани Simba елементи, за да извърши едновременно три операции с едно минаване –култивиране, изравняване и уплътняване на почвата. Този клас е подходящ за трудни терени, като се характеризира с висока работна скорост, голяма ефективност и отлични резултати.

Прочетена 3298 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта