Кралят на лозята в действие Избрана

Кралят на лозята в действие

В красивите лозя на винарска изба „Братя Минкови“ при голям интерес мина демонстрация организирана от Оптиком ООД

Фирмата показа най-новите си модели специализирани трактори и инвентар за обработка на лозя и овощни насаждения. Тракторите ЛАНДИНИ се произвеждат от над 140 години в сърцето на Италия, съчетават най-доброто от традициите и новите технологии и са отдавна доказали се машини и в българските лозя и овощни градини.

Оптимални комбинации от специализирани трактори и машини за обработка на лозя имаха възможност да видят лозарите от няколко региона в страната.

След демонстрацията любезните домакини от винарска изба „Братя Минкови“ предоставиха възможността да се разгледа избата, да се дегустират отбрани вина и деликатеси към тях.

Инж. Пламен Костадинов, продуктов специалист в Оптиком, представи няколко специализирани модела Landini от серия REX и по-малкия му събрат Mistral DT 55. Фермерите наблюдаваха работата на тракторите и агрегатираните към тях машини. Landini REX 90 F – подходящ за широкоредови лозови насаждения и овощни градини. Неговото тегло е близо 3 тона и половина, а двигателят от 90 к.с. гарантира работа с почти всяка прикачна или навесна машина – пръскачки, отклоняващи и почвообработващи машини, гроздокомбайни, тежки двуроторни надробители и др.

Landini REX 90 F в комбинация с испански култиватор DAVID с 7 работни органа за обработка на реда и междуредието с две ротационни глави, които извършат работата в реда. При тази машина отклоняването на главите е електрохидравлично – сигурно и надеждно решение за фина работа без опасност от нараняване дори и при млади насаждения.

Втората комбинация, която бе демонстрирана отново бе трактор Landini, но във версията REX 90 S. Минималната ширина на тази машина е само 121 см. Трактор изцяло предвиден за тесноредови лозови насаждения. Двигателя отново е 4 цилиндров с мощност от 90 к.с. На предната плоча на трактора беше монтирана Г- образна машина за контурна резитба на италианския производител за специализирана лозаро-овощарска техника – RINIERI.

Друга показана машина беше пръскачка от италианския производител NOBILI. Машината е с обем на резервоара 600 литра, навесна с центробежна помпа. Вентилаторът за издухване е с диаметър 500 мм, а движението към него преминава през редуктор с две скорости. В кабината на трактора се намира джойстик за електрическо двусекционно управление на пръскането, т.е пръскането може да бъде спирано и пускано от кабината.

Третата комбинация с трактор от семейството на REX е с модел 80 GT. Серията GT е създадена за овощни насаждения и полска работа, но при междуредие от 250 см тракторът спокойно захожда. На навеса също имаше машина - активна отклоняваща брана за обработка на реда от италианския производител RINIERI. Моделът на машината е EL 115. Разработена за работа в междуредия от 170 см до 250 см. Отклоняващата глава е с работна ширина от 60 см, а независимата хидравлична система осигурява задвижването на главата.

Четвъртата комбинация бе с „малък“ трактор, който обаче има голямо сърце. Серията Мистрал е конструирана да отговаря на комплексните и трудни изисквания на малките ферми, които се характеризират с разнообразно производство. Тези трактори успешно работят в оранжерии, лозя, овощни и зеленчукови градини. Показан бе трактор, който разполага с двигател от 55 к.с, механична трансмисия с 32 скорости / 16 +16 /, удобна кабина и две двойки хидр. разпределители. Към него бе агрегатиран тракторно задвижван компресор, към който могат да се прилагат различни пневматични инструменти и машини.

Богата гама от специализирани трактори и лозаро-овощарска техника можете да откриете в търговската мрежа на ОПТИКОМ ООД, www.opticom-bg.com

Прочетена 2672 пъти Последно променена в Четвъртък, 07 Юли 2016 12:32
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта