Landini REX 4: Кралят на Sima 2017 Избрана

553B0997aОсновният фокус на последното Международно изложение за агробизнес Sima 2017 в Париж беше насочен към облика на земеделието и фермерската работа в бъдещето. Интересно е да се погледне 10 години напред. Иновациите бяха в центъра на събитието и убедително представени на щанда на Landini в богатата гама трактори.
Сред всички блестеше новият Landini REX 4 – изцяло обновена специализирана гама трактори с по-широк избор на модели, отговарящи на повишеното ниво на специализация на тези машини. Клиентите могат да оптимизират избора си според индивидуалните изисквания измежду четири версии за работа в лозя и овощни градини F (за широкоредови лозя и тесноредови овощни градини), GT (за широкоредови овощни насаждения и полска работа), GE (за работа в овощни градини с нисък свод, на закрито или под короните на растенията), V (за тесноредови лозя) в разнообразни варианти и опции.
Иновациите започват от двигателя, надежден 4-цилиндров 2,9-литров Deutz T4i със специален превключвател за автоматична настройка на предварително запаметени обороти на работа за по-голямо удобство на оператора. Максималната мощност се постига при 2200 об./мин., а тракторите в серията са с мощност от 70 к.с. до 111 к.с. с до 6 модела в различните версии.
553B0998aНова е и собствената трансмисия на Argo Tractors, с механичен или хидравличен реверс, 4 скоростни предавки и 3 диапазона, към които могат да се добавят Hi-Lo и High-Medium-Low, както и creeper (ходонамалител). Новата серия REX 4 се предлага с 2- и 4-колесно управление и има богат избор за силоотводния вал – механична или хидравлична версия в зависимост от реверса, с две или четири скорости (540, 540 Eco, 1000 и 1000 Eco). Друга важна характеристика е хидравличната система с двойна помпа с дебит 55 + 30 л/мин (60 + 30 л/мин при версия GT) или тройна помпа 25 + 55 + 30 л/мин при версиите с кабина. Хидравличната система е оборудвана с удобно разположени разпределители, механични и/или електрохидравлични по избор.
Що се касае до външния вид, тракторът е още по-стилен с новите промени: кабината е с изцяло нов дизайн и осигурява на оператора нова работна среда с оптимално разположени уреди, плосък централен тунел, подобрена видимост напред за по-удобна работа с агрегатиран в предната част инвентар (машини за контурна резитба и др.) и качествени материали в интериора за изключително високи нива на комфорт. При използването на трактора за работа с пръскачки е особено полезна възможността кабината да се окомплектова с предпазни стъкла от клас 4, което позволява на оператора да работи в защитена среда под налягане с контрол от сензори без проникване на вредни вещества отвън.
Както тракторите от досегашните серии Rex и новият REX 4 се придържа към компактните си размери и постига нисък ъгъл на завой до 55°.
REX4new2017Версия V за тесноредови лозя има допълнителни модели и опции, включително високо окачен мост с подобрено окачване за по-лесно управление. Иновации има и по предния мост на версиите F и GT, при който освен фиксираната версия с електрохидравличен блокаж и 4х4, сега вече се предлага за първи път и система за централно окачване.
Очаква се тракторите от новата серия Landini REX 4 да бъдат на европейските пазари през 2018 г.

етикети:
Прочетена 2185 пъти
Оценете
(2 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта