Осигурени са над 20 милиона евро за 120 договора по първия прием по подмярка 4.1 Избрана

До дни ще бъде осигурено  финансиране в размер на над 20 милиона евро за 120-те договори, за които досега нямаше наличен бюджет от първия прием по подмярка 4.1 “Инвестиции в земеделските стопанства”. Това заяви Атидже Алиева-Вели по време Седмата Национална среща на земеделските производители в България. Вторият ден от работата на най-големия аграрен форум у нас стартира с панела за Програмата за развитие на селските райони. На него беше представено текущото състояние на класацията, оценяването, договорирането и разплащането на проекти по подмярките 4.1, 4.2 и 9.

По подмярка 4 1 за изминалото време от програмния период бяха проведени два приема и към момента има сключени 1475 договора за над 400 милиона евро. От първия прием бяха наддоговорени средства, за които бяха сключени договори без наличен бюджет.

Министър  Румен Порожанов е издал заповед, така че следващите няколко дни ще бъде осигурено финансиране в размер на над 20 милиона евро и за тези договори. Те ще се анексират и кандидатите вече могат да подават заявки за плащане, тъй като има информация, че голяма част от тях са изпълнени, стана ясно още от думите на зам. директорът на ДФЗ.

Прочетена 1351 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта