Case IH Versum CVXDrive с двигател Етап V и Quadtrac CVXDrive получиха приза “Машина на годината 2019” Избрана

Case IH Versum CVXDrive с двигател Етап V и Quadtrac CVXDrive получиха приза “Машина на годината 2019”

Case IH е пионер в CVT технологията притрансмисиите

Ползите от доказаната безстепенна трансмисия от 100-540 к.с. бяха признати от съдиите

Наградата бе връчена за наскоро пуснатата компактна гама Versum и тракторите с висока мощност Quadtrac

Case IH Versum CVXDrive с двигателЕтап V и Quadtrac CVXDrive спечелиханаградите за „Машина на годината 2019“, съответно в средна и “XL” категория трактори, на изложението SIMA в Париж. Журито се състоеше от редактори на европейски земеделски списания, а наградите бяха дадени като признание за предимствата на доказаната безстепенна трансмисия, уникална характеристика при машинитеCase IH, както и за горивната ефективност и експлоатационните ползи за пазара на съчленените верижни трактори.

200a6299 3214 2143 1

Наградите допълват редицата други наскоро спечелени от Case IH, което е признание за фокуса на марката върху иновативните технологични развития, проектирани за по-добра устойчивост, производителност и рентабилност на селскостопанския бизнес.От бронзовия медал на Наградите за иновации на SIMA за технологията за контрол на плевелите Case IH XPower допризаТрактор на годината 2019за Maxxum 145 ActiveDrive 8.

Двигателят с турбо компресор и междинен охладител, работен обем от 4.5литра, който се монтира в четирите модела от гамата Versum, отговаря на стандартните за вредни емисии Етап V в комбинация с патентованата технология за последваща обработка и дизелов катализатор с инжектор за впръскване на AdBlue, задвижва безстепенна CVXDrive трансмисия.Когато работата включва много транспортили задачи на полето, като косене, балиране, лека обработка и специални приложения, където разделението на постъпателната скорост и оборотите на двигателяса от съществено значение, тази трансмисия дава значителни предимства.

CVXDrive трансмисията при серия Versum осигурява безстепенно движение до 40 км/ч, което може да се достигне при намалени обороти на двигателя. Използването на технология с двоен съединител означава, че смяната между двата механични диапазона на трансмисията се извършва безпроблемно и има максимална теглителна мощност през целия скоростен диапазон. Опцията Active Hold Control позволява лесно спиране на трактора на хълмист терен и кръстовища без да се налага използването на спирачката.

caseih versum 130 standard high roof rb 545 grassland 3119 1968 111

 

Тракторите Versum CVXDrive имат също функция за автоматично управление на производителността Automatic Productivity Management (APM), която оптимизира настройката на двигателя и трансмисията за желаната скорост от оператора.

Досега не са били предлагани безстепенни трансмисии при съчленен верижен трактор, и Case IH остава единственият производител, който предлага CVT трансмисияза този тип машини с висока мощност. CVX трансмисията при моделите Quadtrac 470, 500 и 540 CVX допълнително улеснява управлението, особено при неопитни оператори, ускорява по-бързо при смяна от работа на полето до движение на пътя, намалява умората на оператора, доставя пълна мощност при ниска работна скорост за специални приложения или инвентар.

Трансмисията осигурява безстепенно движение от 0 до 43 км/ч, и 0 до 17 км/чна заден ход. Могат да се зададат три целеви скорости от 0-43 км/ч, и да се регулират посредством джойстика Multicontroller, който е част от подлакътника на трактора. Ускорението е увеличено благодарение на функцията kick-down, а 40 км/ч се достигат само при 1,440rpm, за по-голяма икономия на горивото. Трансмисията включва четири механични диапазона с автоматична смяна, които се сменят без прекъсване на мощността чрез четири многодискови съединителя и четири планетарни предавки. Функцията Active Hold Control, при която хидростатичният мотор елиминира входящите обороти от двигателя, означава, че когато тракторът е спрян под наклон, остава статичен без да се налага употребата на спирачка.

Наградата „Машина на годината“ се присъди от журналисти от няколко международни селскостопански издания, които направиха своя избор от 14 категории за трактори и прикачен инвентар. Победителите от всяка категория след това се разкриват в средата на ноември, преди да се обяви избрания победителза Машина на годинатана изложението SIMA.

200a6299 3214 2143 1

“Радваме се, че спечелихме приза за 2019 Машина на годинатас Versum CVXDrive с двигател Етап V и Quadtrac CVXDrive,” каза Тиери Панадеро, Вице президент за Case IH Европа.

“Това е признание за фокуса на Case IH върху осигуряването на продукти за клиентите, които им помагат да направят бизнеса си по-устойчив, по-производителен и по-рентабилен.”

AL5I4449 1 1

 

На снимката, от ляво надясно

  • Benoit Egon, журналист от Terre-net
  • Jerome Julien, Маркетинг Мениджър Case IH Франция
  • Dan Stuart, Продуктов Маркетинг директор Case IH Европа
  • Christian Huber, Вицепрезидент, Продуктов мениджмънт - трактори Case IH
  • Rémy Serai, журналист от La France Agricole
  • Thierry Panadero, Вицепрезидент и Генерален Мениджър Case IH Европа
Прочетена 1075 пъти Последно променена в Вторник, 12 Март 2019 14:09
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта