Кои са най-продаваните самоходни пръскачки в България и защо? Избрана

Наскоро станаха ясни данните на КТИ за 2018 година и това, което прави впечатление е плавното изкачване към първото място по продажби в категория самоходни пръскачки на френската компания Berthoud, чийто дилър в последните 5 години за България е НИК.

На какво се дължи това и защо точно тези машини са най-продаваните в тежката конкуренция с редица други международни брандове? Това са все въпроси, които много български земеделци си задават, а ние успяхме да намерим няколко интересни факта, които да ни дадат отговори.

Успехът на пръскачките Berthoud идва малко след катo НИК, компанията, която до този момент се беше специализирала в сферата на прецизното земеделие, пое дилърството за нашата страна. От този момент пръскачките Berthoud започнаха да стават любими на българските фермери, но не заради синия си цвят, а заради своите качества и резултатите на полето. Поглеждайки статистиките на КТИ точно през 2013 година виждаме рязък ръст в продажбите на самоходни пръскачки Berthoud, като за последните три години ясно се вижда, че марката е сред първи три компании в сектора. Постигнатият ръст е задържан, дори удвоен през следващата година, което означава, че много български фермери оценяват инвестицията в тази машина. През 2018 година от КТИ регистрират най-големият брой самоходни пръскачки именно с марката Berthoud.

Комбинацията на технологична машина с прецизното оборудване на Trimble е добра, но достатъчна ли е над 60 български фермера да ѝ се доверят? Тук огромна роля играят сервизният екип и последващото обслужване, което от НИК предоставят на фермерите. Прецизните обработки по време на пръскане, високата издръжливост при използване на различни развтори, в това число и UAN, следването на терена и наклоните му, прецизността при спиране на секциите и многото възможности за персонализиране на машината са нещата, които привличат фермерите. Много от тях дори споделят защо са избрали Berthoud и как машината им служи във времето.

Berthoud Raptor 1

Един от първите хора, които закупуват самоходна пръскачка Berthoud Raptor от НИК е Пламен Димитров още през 2013 година. Стопанството на Пламен Димитров се намира край София, а моделът, който притежават в него е Berthoud RAPTOR 4240, с 28 метра щанги и компютърно управление на пръскането посредством EC Tronic. Пръскачката към момента е на 2256м/ч, като през годините тя е обработила точно 214910 дка. Това е основната машина за пръскане в стопанството на Сортови Семена, а качеството на работа ѝ е повече от задоволително.

Raptor SSRZ 1

Грижата за машините и тяхната техническа изправност е поверена на сервизните специалисти от екипа на НИК, които подготвят машините преди сезон и се грижат за тяхната безупречна работа по време на пръскане. През активните месеци сервизният екип работи 7 дни в седмицата, като така осигурява навременно следпродажбено обслужване и доставка на резервни части и консумативи на земеделците, дори и през почивните дни, за да не прекъсват те своята работа на полето.

berthoud serivce 1

Известни на пазара като „прецизните пръскачки“ машините на Berthoud съчетават в себе си редица нови технологии и патенти като Omega помпата, стабилните щанги и високотехнологичните системи за пръскане, разработени от Berthoud и използвани само в пръскачките на марката. В световен мащаб самият бранд Berthoud е известен като най-прецизната и най-технологичната пръскачка в групата Exel Industries, към която спадат и много други марки пръскачки. Но една добра машина се нуждае и от надежден сервиз, който разполага с експертиза и опит, за да направи използването и на полето както полезно, така и приятно за земеделските производители и техните оператори.

Инвестирайки в модерна и високотехнологична самоходна пръскачка, всеки фермер има възможност да реализира икономии от използваните препарати, благодарение на системите за спиране на секции – като Trimble FieldIQ, които елиминират презастъпването при пръскане и излизането извън границите на полето и прецизно контролиране на прилаганата норма разтвор за пръскане. Системи, с които е оборудвана всяка една самоходна пръскачка Berthoud в България. Това позволява постигане на по-добри резултати от пръскането, което дава сериозно агрономическо и икономическо предимство на собствениците на тези машини.

НОВОТО ЛИЦЕ НА САМОХОДНИТЕ ПРЪСКАЧКИ - BRUIN

След успехите на модела Raptor в Европа, BERTHOUD продължава да разширява гамата си самоходни пръскачки с пускането на новмодел с името BRUIN. Машината е разработена специално за Северна Америка, Австралия, Централна и Източна Европа, пазари на които може да бъдат успешни само високо производителни пръскачки, които поддържат висока скорост дори и при трудни терени. Моделът BRUIN, се произвежда в САЩ в заводите на Apache (американска марка пръскачки, които Berthoud придоби преди няколко години). Съчетавайки няколко технически иновации като новото шаси и независимото окачване на колелата с основните характеристики на машините BERTHOUD в сферата на електрониката, като джойстика E-PILOT, системите за пръскане и помпата OMEGA, щанги AXIALE и тяхното окачване, BRUIN е решение за фермери, които търсят надеждна, стабилна и бърза машина. Оборудвана с независимо пневматично окачване на всяко от колелата, BRUIN предлага несравним комфорт и оптимален просвет. Щангите на Bruin гарантират оптимално поведение по време на работа, благодарение на окачването AXIALE, здравата и компактна триъгълна структура, защитата на циркулиращата система и системата против камшичен удар – само една малка част от технологичните предимства на тази машина.

Bruin 1 1

Стандартно оборудван с хидравлично променлива колея (3.05 м до 4.06 м) този модел се адаптира към спецификите на терена изключително лесно, което позволява пръскане без прекъсвания за настройване на самата машина. Стандартният просвет на този модел е 1,5м, но може да бъде оборудван и със система за хидравлична промяна на просвета от 1,5м до 1,8м, ако условията и начинът на работа в стопанството го изискват.

Bruin 2 1

Bruin е бъдещето на прецизното пръскане, което вече показа какво може при първият си горд собственик в гр. Алфатар.

Прочетена 1542 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта