ВАРЕКС ще представя у нас авангардната серия комбайни IDEAL Избрана

Професионалното ниво на фирмата беше високо оценено от Франческо Куаранта, вицепрезидент „Продажби, маркетинг и управление на продуктите MASSEY FERGUSON“ ДОВЕРИЕ В ПАРТНЬОРСТВОТО ВАРЕКС ще представя у нас авангардната серия комбайни IDEAL

Петър Кръстев, Пловдив

На пресконференцията в търговската база на ВАРЕКС край Пловдив ФРАНЧЕСКО КУАРАНТА, вицепрезидент „Продажби, маркетинг и управление на продуктите MASSEY FERGUSON“, разказа какво е наложило изработването на нова стратегия на фирмата, как са се отразили промените на производството и на взаимоотношенията с клиентите, какви са постигнатите резултати.

fa40fbc003af5e2cf6c9fe455f37c85c L

През 2018 година, водени от стремежа си за постигане на по-добри резултати, в компанията предприемат драстични промени във вътрешната организация. Същата година 100% от персонала, ангажиран с маркетинг, е подменен. Създаден е екип с по-добра вътрешнофирмена субординация, с желание да стои по-близо до клиентите, като вникне и разбере по-задълбочено процесите, които ги движат. С цел преструктуриране на персонала и оптимизиране на дейността са създадени няколко проекта.

MASSEY FERGUSON С НОВ ПОДХОД В ПРОДУКТОВОТО ПРЕДЛАГАНЕ

Първият проект е насочен към редуциране на сложността на продуктовото предлагане към клиентите. Понастоящем MASSEY FERGUSON е фирмата, предлагаща най-широката гама продукти и спецификации на пазара в областта, в която работи. При изработването на стратегията е отчетено, че поради изключително широката ценова листа от опции и други характеристики се губят остротата и яснотата в продуктовото представяне към крайния клиент. Така след вътрешен анализ е установено, че близо 25% от характеристиките, които се предлагат, реално не се търсят и не се купуват. Тази констатация довежда до подобряване ефективността на процеса.

В същото време се установява, че има характеристики, които м о г а т да бъдат добавени в продуктовото предлагане. Като пример за това, с подходящи подобрения бе създаден трактор модел MS 7719S, който спечели приза „Машина на годината“ на последното изложение SIMA в Париж. Възприет е генерално нов подход за участия на изложения, а така също и при представянето на самите продукти към дистрибутори и клиенти, което донася успех за компанията.

В рамките на тази програма е създаден и т. нар. MF Experience или MF преживяване. Така например посетителите на изложението SIMA са се убедили, че продуктите на бранда MASSEY FERGUSON са били представени чрез т. нар. виртуална реалност.

Конвенционалният начин, по който се струпват машини, не позволява да се покаже пълната продуктова гама на фирмата. Новото приложение MF experience дава възможност на всеки един клиент практически да изпробва възможностите на машината, да смени конфигурацията, да я подкара така, че да установи нейните характеристики и как тя се представя във виртуален аспект. В резултат на това, на изложението SIMA 2019 заявките за полеви демонстрации на машини MASSEY FERGUSON са 10 пъти повече от реални клиенти, преживели виртуалното преживяване.

ПОГЛЕД КЪМ ПРОДУКТОВОТО ПРЕДСТАВЯНЕ В БЪДЕЩЕТО

MASSEY FERGUSON е  глобален бранд на корпорацията AGCO, познат в целия свят. Няма държава, където продукти от марката да не са доставени и да не са разпознаваеми. Макар марката да е широко разпространена навсякъде по света, в процеса на продуктово предлагане, на офериране към крайните клиенти са установени известна колебливост или неразбиране на това, което се предлага. Това насочва ръководния екип на компанията към една нова инициатива – да даде възможност на клиентите да усетят преимуществата и възможностите на предлаганите продукти и оферти.

Нова инициатива под наименованието MF Tour – MF тур - ще се проведе в рамките на 34 седмици. Той ще стартира от Южна Европа (Италия), движейки се в посока на север – до Северна Европа (Норвегия), след което ще се върне обратно. В рамките на този MF тур ще бъде представена пълната гама продукти. На определени целеви групи клиенти ще бъде дадена възможност да се запознаят с всички машини, така че да усетят разликата в начина, по който те оперират, и възможностите, които предоставят.

ROUTE 66 – НОВА СТРАТЕГИЯ В ДИСТРИБУЦИЯТА НА AGCO

Новата стратегия за дистрибуцията в рамките на AGCO се нарича ROUTE 66. Преди няколко години корпорацията-майка взема решение продуктите, които се произвеждат под нейната шапка, да бъдат предоставяни на света по две основни линии. Едната линия на дистрибуция е под марката MASSEY FERGUSON. „Преди пет години ние избрахме за наш канал за дистрибуция в България за тази марка фирма ВАРЕКС и към днешна дата искам да заявя, че съм щастлив с този наш избор.

Причината да бъдем тук, в България, с г-н Тиери Лот е именно тази– да обсъдим с нашите партньори от ВАРЕКС програмата за бъдещето ни сътрудничество. В момента фирмата има 5% пазарен дял при тракторите, затова ще търсим начин да бъде постигната целта за увеличаване на пазарния дял до 10% в следващите 5 години.

ВАРЕКС са изключително разпознаваема фирма на пазара в България, най-вече по линия на представяне на нови продукти и след продажбената им поддръжка, където те определено са водещи“, изрази мнението си за партньорството с ВАРЕКС г-н Куаранта.

Точно поради тази причина MASSEY FERGUSON дава разрешение най-авангардният продукт, който до момента се произвежда с най-високите технологии в корпорацията AGCO, а именно програмата комбайни IDEAL с марка MF да бъде представяна от ВАРЕКС на пазара в България. Това ще се случи на предстоящото изложение БАТА АГРО в Стара Загора през месец май.

Представянето на комбайните IDEAL е свързано с много сериозно вътрешно фирмено обучение, което ВАРЕКС предоставя на дистрибуторите си. Обучението ще се извършва на няколко нива – бронзово, сребърно, златно и платинено, и ще даде умения и познания на дистрибуторите, за да могат те професионално не само да предлагат продуктите от марката IDEAL, а така също да ги пускат в експлоатация и да ги поддържат на високо сервизно ниво.

 

Прочетена 1064 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта