С машините на ВАРЕКС гледаме една идея напред Избрана

С машините на ВАРЕКС гледаме една идея напред

Даниел Димитров, председател на СК „Единство“:

С машините на ВАРЕКС гледаме една идея напред

- Г-н Димитров, защо точно вие сте домакини на демонстрацията на ВАРЕКС?

- С ВАРЕКС поддържаме от години много добри отношения. Почти цялата техника, с която работим в кооперацията е от ВАРЕКС. А ние обработваме близо 30 хиляди дка земя. Занимаваме се също с млечно говедовъдство и с овцевъдство. Така че не можем без добра техника. А техниката, която предлага ВАРЕКС е изключително надеждна и много икономична – с нисък разход на гориво и с малък процент на повреди по машините. Затова сме избрали да работим с тази компания.

- Вашите колеги цъкат с език по комбайна IDEAL, вие какво мислите за него – идеален ли е наистина на полето?

- Този впечатляващ комбайн за първи път стъпва на българска земя и ние сме горди, че можем да го видим в действие точно в нашето землище. Това наистина е най-иновативната техника, която сме виждали до момента. Оправдава всички очаквания и всички хвалби, които сме чували за IDEAL.

- Голям проблем за българските земеделци е липсата на работна ръка – мислите ли, че добрата техника е решение на този дефицит?

- Смея да кажа, че го решава. Изобщо, цялата техника, която предлага ВАРЕКС е високопроизводителна и с високо качество. Работниците лесно се научават да работят с нея и бързо се квалифицират. И това е още една причина да работим с ВАРЕКС.

- Успява ли българският земеделец да бъде в крак с най-новата техника, може ли да си я позволи, гледа ли една крачка напред?

- Щом този революционен комбайн е на нашите полета, безусловно гледаме напред. Друг е въпросът, че понякога цената на добрата техника е трудно достижима за всички фермери. Но за онези, които мислят една идея напред, няма невъзможни неща.

Прочетена 1200 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта