Пазарът на техника за прецизно прибиране на реколтата ще нарасне до 22, 9 млрд. долара до 2027 г. Избрана

През 2019 г. обемът на световния пазар за прецизна жътва се оценяваше на 11, 6 млрд. щатски долара. Очаква се че в периода 2020 - 2027 ръстът ще бъде почти 8,6 годишно, сочи новият отчет на Grand View Research.

Според отчета растящото автоматизиране на процесите за прибирането на реколтата поради високата стойност на работната ръка ще стане основен стимул за развитието на пазара.

Комбайни - на полето, роботи - в оранжериите
Автономните комбайни заемат най-голямата част от пазара, благодарение на широкото внедряване на устройства за управление и автоматизация, такива като паралелно управление и навигация, системи за глобално позициониране  (GPS), датчици и монитори на производителността. Ръст на тази техника се очаква при култури като царевица, соя, памук, пшеница и ориз. Но високата цена на съвременните автоматизирани комбайни може да задържа бързи растеж на пазара.
В следващите 30 години световното население ще се увеличи с още 2,2 млрд. души. В същото време наличната земя за земеделско производство е ограничена и дори намалява поради ерозия и урбанизация. Това ще промени традиционните методи за производство, принуждавайки фермерите да използват прецизни технологии за прибиране на реколтата, за да произвеждат повече от същите площи.

Прецизното прибиране на реколтата въвежда в сектора на земеделието по-икономични и ефективни технологии. Пазарът се стимулира от увеличаването на световното търсене на хранителни продукти, стремежът да се минимализират загубите на реколта, за да се увеличат доходите на фермерите.

Сегментът на оборудването ще лидира на пазара на прецизното земеделие от гледна точка на печалбата.Компонентите на оборудването като системи за автоматизиране и управление, сензори и дрони също ще имат важна роля в работата на фермерите.

Що се отнася до роботите за прибирането на реколтата и автоматичните конвейери, то тук сферата на растеж е оранжерийното производство.

Основни участници на пазара са  AGCO; Trimble Inc .; Deere & Company; AgJunction Inc .; Raven Industries, Inc .; AG Leader Technology, Inc .; FFRobotics, Precision Planting LLC и Abundant Robotics, Inc.

Прочетена 1550 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта