Ще купувате трактор? Вземете предвид следните фактори

Тракторът е крайъгълният камък в технологичния парк на земеделското стопанство. Но дори и най-добрите трактори остаряват и се налага да бъдат заменени. Как да вземете вярно решение за една от най-големите покупки във всяка ферма?
Въпреки че има много неща, които трябва да вземете под внимание при новата машина, има 4 ключови фактора, които непременно да вземете под внимание, когато решавате какъв да бъде бъдещият ви трактор - мощност, капацитет на хидравликата, тегло и потребление на гориво.
Не всеки от тези фактори е безусловен. Например, теглото на машината. Дори и да искате вашият трактор да не е твърде тежък, но спецификата на работата на полето изисква машина с по-голямо тегло, ще ви се наложи да направите компромис. 
Теглото на трактора е променлив въпрос, казват специалистите от университета в Айова, - Може да не искате твърде тежък трактор, поради въздействието, което оказва върху почвата. Но размерът на претоварващото ремарке, което притежавате тук също има думата. Убедете се, че производителността на хидравличната помпа съответства на задачите, с които тракторът ще трябва да се справя.
Тези 4 фактора изграждат широката база, върху която трябва да бъде взето решението за покупката на трактора. Какво влияние оказват те върху разходите за работа на машината?
"Тракторите се използват за най-различни видове операции. Всички разходи трябва да се вземат под внимание, - казва Роджър Хой от Университета в Небраска, директор на  Nebraska Tractor Test Laboratory, където е провеждат тестове на трактори от всички марки и типове, след което се дават сравнителни анализи за всеки един от тях. Добре е фермерите да се запознават с такива анализи предварително. "И помнете, - добавя Хой, - вашите разходи не свършват, когато тракторът пристигне във фермата. Вземете под внимание както разходите, така и възможността да получите незабавна сервизна помощ във вашия район. Установете добри отношения с вашия дилър, уверете се че е надежден и компетентен. Това пести пари."

 

Прочетена 2277 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта