Важни мобилни приложения за фермери 2014

 

Смартфоните направиха революция в работата на фермерите. На пазара се появиха приложения, които правят всичко - от идентификация на културите и картирането им до управлението на храненето на животните.
Съществуват много и добри приложения. Farmers Weekly прави подборка на някои от най-полезните в областта на зърнопроизводството, животновъдството, както и такива, които са полезни за всички стопани.
 
yourfile 3
Bayer Weed Spotter
 
Какво прави?
"Точно, това което казва - идентифицира плевелите и е много добро в това. Съдържа пълна енциклопедия на плевелната растителност”
James Price, Oxfordshire
Базирано на популярната енциклопедия на плевелите Bayer CropScience weed guide, това приложение позволява на ползвателите да идентифицарт с голяма точност плевелите. Приложението има цветни снимки на около 100 нй-популярни плевелни растения и разпространени плевели, намирани някока в посевите.
Плевелите могат да бъдат идентифицирани чрез следването на лесно меню с въпроси и отговори или чрез посочването на някои от характеристиките на намерените плевели.
Производител 
Bayer
 
Цена
Безплатен
 
Съвместимо с 
iOS и Android
 
 
Yara CheckIT
 
Какво прави? 
"Оценяването на недостига на хранителни вещества при културите  в действителност е много трудно, но това приложение чудесно се справя с тази задача и го прави много лесно" 
Andrew Martin, Norfolk 
 
Чрез използване на обширна библиотека с образи това приложение помага визуално да се идентифицира недостигът на хранителни вещества в различните култури. То е специално проектирано, за да позволи по-лесно и бързо разпознаване при оценките на полските култури. 
 
Всяко изображение описва симптомите на дефицит и причините за него. Потребителите ще получават информация за значението на недостатъците и възможните сценарии, които могат да увеличат вероятността от настъпване на проблеми. 
Приложението също така съдържа  търсене и идентифициране на наблюдаваните симптоми и осигурява решения, които фермерът може след това да приложи на неговите площи. 
 
Най-добър за: 
Идентифициране на хранителни дефицити в зърнените култури
 
Производител:
Yara
 
Цена:
Безплатно
 
Съвместимо с 
iOS, Android и Windows Mobile
2223
mySoil
 
Какво прави?
" Съдържа много информация. Мисля, че повечето земеделски производители знаят основните неща за техните почви, но това приложение ви дава малко повече. То също е е много добро, ако искате да оцените почвата на земи, които искате да купите ."
Alistair Fox , Devon
Почвата е от ключово значение за всеки фермер. Това приложение позволява на производителите да направят почвена карта в своето стопанство. За съжаление, засега приложението работи само във Великобритания. 
 
Потребителите могат да изтеглят описание на дълбочината на почвата, нейната структура, рН, съдържанието на органичните вещества. Това подпомага земеделските производители при оценката на потенциала аа плодородието и физическите качества на земята .
Най-добър за :
Идентифициране на видове почви във вашия район
 
Кой го прави :
British Geological Survey
 
Цена :
безплатно
 
Предлага се на:
IOS устройства
bayer240x
iLevel
 
Какво прави?
" Невероятно устройство - прави живота ми много по-лесен. Мога да управлявам съдържанието на всяко хранилище от телефона "
Paul Рикс , Cambridgeshire
iLevel е система за дистанционно наблюдение, която използва телеметрия за да се позволи на земеделските стопани да поддържат проверка на съдържанието на всеки резервоар и склад за съхранение в насипно състояние във фермата в "реално време", от всяко място .
Приложението може да служи като инструмент за поддържане на контрол върху запасите от всички течности в стопанствата , като същевременно осигурява ползи за сигурността.
 
След като всяка течност се доставя в резервоара , потребителите са в състояние да следят какво количество и било доставена и всички промени в съдържанието на резервоара във всеки един момент. Така собствениците не само за предупредени за неразрешено вземане, но и могат да реагират бързо при евентуално замърсяване на течностите.
 
Най-добър за :
Повишаване на сигурността на резервоари на територията на фермата
 
Кой го прави :
iLevel
 
Цена :
безплатно
 
Предлага се на:
IOS , Android , Windows , Blackberry
 
BASF Cereal Disease ID App
 
Какво прави?
"С увеличаването на заболяванията по житните култури всяка пролет натиск заболяване искат да бъде висока тази пролет, приложението с неговата обширна библиотека от много специфични симптоми и качествени снимки ще дойде много добре на фермерите. То помага да се идентифицират някои от по- трудно разпознаваемите болести, особено в областта на корените "
Ed Brooks - агроном, Оксфордшир
Приложението се основава на популярните HGCA и BASF Енциклопедия на болестите по житните култури. То позволява на земеделските стопани бърз и лесен мобилен достъп до информация относно 36 основни заболявания на зърнените култури, с което се подпомага тяхната идентификация.
Познаването на заболяването и патогена, който го предизвиква е първата стъпка за успешен контрол на болестите по житните култури. 
Симптомите на общите, както и по-редки заболявания са илюстрирани и описани, заедно с описание на цикъла на развитие на патогена и индикация за значението на заболяването .
Всяка нова информация, която постъпи след това, се изпраща на e-mail на потребителя. Приложението се актуализира непрекъснато.
 
Най-добър за :
Помага за идентифициране на болести по зърнените култури
 
Кой го прави :
BASF
 
Цена :
безплатно
 
Предлага се на:
IOS, Android, Blackberry

 

Прочетена 4445 пъти Последно променена в Петък, 21 Март 2014 08:21
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта