Шотландски фермери "кънектват" кравите си с Интернет

Животните носят специални нашийници, свързани с глобалната мрежа, за могат фермерите да следят състоянието им. Това помага на шотландските фермери значително да увеличат млеконадоя.
Проектът позволява на фермерите да откриват потенциалните здравословни проблеми на животните на много ранен етап. Сега шотландската компания, създател на проекта планира да разшири действието му в целия свят.
Нашийниците, които се поставят на животните съдържат безжичен сензор, който предава данни за здравето на животното и количеството на млякото, което дава към централен компютър.
Анете МакДъгъл, изпълнителен директор на компанията, произвеждаща нашийниците Silent Herdsman казва "Фермерите могат да установят разгонването, първите признаци на бременност и да управляват процеса на производство на мляко".
 73762516 internetcows oov 2403 0630c
Компанията е осигурила от инвеститори милиони британски лири, които ще инвестира в проекта.
От компанията възнамеряват да разширят обхвата й, така че данните да постъпват не само на компютъра на фермера, но и към ветеринаря, доставчиците на фуражи и изкупвачите на млякото, така че те да могат да следят състоянието и нуждите на всяко едно животно в реално време.
Graham Kerr, млекопроизводител от Lanarkshire, казва, че системата му е спестила много време и пари. "Тази система е чудесна - казва той, - не се налага непрекъснато да ходиш при животните, за да следиш състоянието им. Освобождава се много време за други работи и за семейството. Освен това, когато знаем за появата на някакви проблеми в здравето на животното навреме си спестяваме много пари за ветеринарни разходи".

 

Прочетена 2527 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта