В САЩ е създаден първият лук, който не предизвиква сълзи

На изложението PMA Fresh Summit, проведено неотдавна в САЩ, наред с други новости, беше представен първия в Америка лук непредизвикващ сълзи. Sunions ™ е сорт лук получен в резултат на 30 години научна селекция. Този лук е интересен също и защото по време на съхранение остротата му не се увеличава, (както обикновено се случва с лук за дългосрочно съхранение), а намалява. Този лук е създаден от селекционерите на Bayer по традиционни методи и е подходящ за дългосрочно съхранение.
Както е известно, сълзите се предизвикват от летливи съединения, появяващи се по време на рязване на лука. При други сортове и хибриди съдържанието на тези съединения е стабилно през целия период на съхранение, но при лука сорт Sunions съдържанието на тези съединения намалява с течение на времето, в резултат на тяхното разпадане. Лукът има сладък вкус, а неговата консистенция се подобрява - става по-нежна с времето.
Преди появата на лука сорт Sunions , бяха проведени специални изследвания и опити в лабораториите на Bayer и университета на щата Охайо. Тази година новият сорт се предлага за първи път в САЩ в различни търговски обекти на дребно. Разработена е специална маркетингова програма, включително реклама в социалните мрежи с пълна информация и посочване на местата за продажба.

Петър Кръстев

етикети:
Прочетена 1385 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта