×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

ФАО и NASA-GISS: 2017 е втората най-топла година за цялата история на наблюдения от 1880 година

През 2017 година в повече от сто страни и територии летните средни нива на температурата са били по-високи с повече от 1,0°С. При това в 50 страни средното годишно затопляне е превишило 1,5°С. Глобалното средно изменение на температурата над повърхността на земята през 2017 година е било 1,38˚C. Така 2017 година е втората най-топла година за цялата история на наблюдения от1880 година насам.

Данните са от водещата Световна статистическа база данни по селско стопанство и продоволствие FAOSTAT за 2017 година за средните изменения на температурите по страни.

Тези данни съдържат информация за ежемесечни, сезонни и годишни средни температурни аномалии, т. е. измененията на относителната температура за базовия период 1951-1980 година и се базира на наблюдения на Института по космически изследвания НАСА (NASA-GISS).

Повишението на температурата на въздуха, свързано с изменение на климата, влошава растежа на растенията и добивите и поставя под заплаха милиони фермери и общини в целия свят. Изменението на температурите заплашва също и продоволствената безопасност на страните и тяхната способност да изкоренят бедността или да достигнат устойчиво развитие, се отбелязва в изследванията.

Базата данни за изменение на температурите на FAOSTAT помага да се осмислят проблемите в селското стопанство, свързани с изменение на климата, а също и да се намери път за минимизация на рисковете за производство на хранителни продукти.

Петър Кръстев

Прочетена 1000 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта