Ново поколение биостимулатори за устойчиво земеделие – algaren twin Избрана

Развива кореновата система, влияе благоприятно на метаболизма на растенията и подобрява тяхната устойчивост към стрес (биотичен и абиотичен).
Динамичните промени в климата, нарастващото потребление на хранителни продукти и налагането на устойчиви и екологосъобразни практики, изискват от фермерите бърз и адаптивен подход при отглеждането на културите. Употребата на биостимулатори подобрява цялостната технология на отглеждане, като правилното интегриране позволява на земеделските стопани да постигат по-добри и устойчиви резултати. Те не заместват и не отменят основните агротехнически мероприятия като торене, растителна защита и др., а подпомагат тяхната ефективност чрез стимулирането на различни физиологични и биохимични процеси в растенията.
Биостимулатор е всяка субстанция или микроорганизъм, под каквато и да е форма, приложен върху растенията, семената или в коренообитаемия слой на почвата (ризосферата), който стимулира естествените физиологични и биохимични процеси в растенията, като допринася за добив, качество на продукцията, толерантност към биотичен и абиотичен стрес и подобрява защитните функции на растенията към неприятели и патогени.
С какво се различават биостимулаторите?
Биостимулаторите се различават от торовете по механизма си на действие, въпреки наличието на хранителни елементи.
Биостимулаторите не са продукти за растителна защита, защото те въздействат единствено на жизнеността и имунитета на растенията и нямат директно влияние върху неприятели и болести.
През последните години използването на биостимулатори в световен мащаб, като част от производствената технология, се утвърждава сред земеделците, които се стремят да постигат високи резултати. Тенденцията е това потребление да нараства всяка година, полагайки основа за научен прогрес и иновации в сферата.
От 1985 г. създаването и предлагането на високоефективни формулации, насочени към подобряване на добива и качеството на продукцията, са непрекъснат процес в научно-изследователския център на Green Has Italia S.p.A. В резултат на години изследвания и полски изпитвания, в сътрудничество с водещи институти и специалисти в сферата на растителното хранене, италианският производител създава ALGAREN TWIN, един от водещите биостимулатори в продуктовата гама на компанията.
Какво представлява ALGAREN TWIN?
ALGAREN TWIN е биостимулатор от растителен произход, който съдържа течен екстракт от кафяви водорасли Ecklonia Maxima. Характерно за този вид е, че притежава най-голямо съотношение между ауксини и цитокинини. Процесът на екстракция запазва качествата на естествените съставки - ауксини, цитокинини, витамин В и микроелементи. Освен това ALGAREN TWIN съдържа екстракт от дрожди, които подобряват храненето на растенията.
Как влияе ALGAREN TWIN?
Благодарение на високото съдържание на органично вещество с номинално молекулно тегло <50 kDa, ALGAREN TWIN се абсорбира бързо и лесно през листата на растенията. В зависимост от фазата на приложение, продуктът индуцира биостимулиращо действие в развитието на кореновата система, осигурява равномерен цъфтеж и нормално залагане на репродуктивните органи.
Високата концентрация и специфично съотношение на естествени ауксини и цитокинини в продукта, както и съдържанието на аминокиселини и олигопептиди индуцират:
1) Развитието на мощна коренова система, като:
- увеличава капацитета на прием на хранителни елементи от почвата;
- намалява повредите от патогенни атаки и нематоди, поради развитието на по-голям брой корени;
- подобрява толерантността на растенията към абиотичен стрес, особено при засушаване, благодарение на по-доброто вкореняване.
2) Равномерен цъфтеж и нормално залагане на репродуктивни органи, като:
- стимулираният метаболизъм подорява фертилността на цветовете, в резултат имаме повече завръзи;
- подпомага растенията в транслоциране на енергията от вегетативен растеж (нарастването на зелена маса) към репродуктивните органи. В резултат се получават скъсени междувъзлия и се стимулира залагането на повече плодове.
ALGAREN TWIN може да се използва при всички култури през тяхната вегетация, включително и в биологичното производство.
За изготвяне на конкретна схема на хранене на културите, съобразени с индивидуалните специфики на вашето земеделско стопанство, моля обърнете се към специалистите на Агромио. За Шумен и Търговище: 0896 340 048; Добрич и Силистра: 0886 558 554; Плевен: 0889 302 188. За повече информация: www.greenitalia.bg.

Прочетена 1092 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта