Биологичен фунгицид за картофи показва добри резултати

По данни на Bayer Crop Science от Обединеното кралство, изследванията направени за ефиктивността на Serenade ASO - биологичен фунгицид на Bayer, съдържащ Bacillus subtilis QST 713, дава добри резултати при производството на картофи.

Въпреки че в почви, където има по-високо натрупване на патогенни микроорганизми, биофунгицидът работи по-добре в комбинация с традиционните химични обработки, при условия на по-ниско нападение е достатъчно той да се използва самостоятелно като отделно третиране.

Извършените досега тестове показват, че ефективността на биологичния продукт на различни места е различна, но винаги има положителен ефект върху добива на картофи: 10 от 13 проучвания във Великобритания и Европа показват увеличение на добива средно със 1,9 т/ха.
Използването на биофунгицида е довело до по-добри търговски сделки поради по-еднаквия размер на клубените.
„ На производителността често влият външните фактори като типа на почвата, влажност, температура и нападение от болести. Като се има предвид, че биофунгицидът е жив организъм, който ще взаимодейства с физическите и биологичните характеристики на културите и почвата, ние смятаме, че продуктът е многообещаващ”, казва Тим Лейси, мениджър на кампанията Bayer.

Петър Кръстев

Прочетена 2334 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта