Есенниците се отплащат за ранните пролетни грижи Избрана

Навременните мерки подобрявят почвеното хранене и стимулират братенето на зимните житни култури

Агр. Петър Кръстев

Наблюденията на есенните посеви към момента показват, че през пролетта на 2020 година ще има както добра пшеница, така и недостатъчно развита и небратила. Ще има и посеви с дефицити, особено на местата, където не е направено подходящо есенно торено или влагата е била недостатъчна, за усвояване на хранителните елементи от почвата. За тези земеделци, които преценяват, че посевите им са по-слаби и се нуждаят от помощ, фирма ЕКОФОЛ предлага решение, което е изпитано в практиката с положителен ефект.

Пшеницата се отблагодарява за ранните грижи

Опитът на ЕКОФОЛ от предишни години и от пролетта на 2019 година, показа, че пшеницата реагира положително, ако се помогне на развитието й, чрез стимулиране на братенето и активиране на почвеното хранене. Специалистите добре знаят, че липсата на достатъчно есенни братя в по-слабите пшенични посеви е сериозен проблем. През март, когато времето се стопли, растенията ще израстнат много бързо и няма да има постепенно развитие от фаза във фаза. Процесът на пролетно братене ще е кратък и малкото братя ще предопределят нисък добив. Затова, за по-слабите посеви трябва да се положат допълнителни грижи, за да се стимулира процеса на братене и да се подобри вкореняването. Добре развитата коренова система ще гарантира пълноценното почвено хранене на растенията.

Блестовец в ляво е третираното

Комплексен продукт за ранно пролетно стимулиране

Амино Експерт Протект на ЕКОФОЛ е стимулатор, създаден специално за ранните фази на културите. Продуктът съдържа органичен азот, фосфор, калий, сяра, пълен комплект хелатирани микроелементи, аминокиселини, фитохормони на растежа, прилепител и омокрител. Той гарантирано стимулира братенето и ускореното развитие на корените.

Време за приложение на Амино Експерт Протект

Подходящото време за внасяне на Амино Експерт Протект е веднага след старта на пролетната вегетация, при първа възможност за влизане в полето. Дългогодишният опит, който екипът на ЕКОФОЛ има, е показал, че този разход се връща многократно. Навсякъде, където Амино Експерт Протект е прилаган досега, разликата между контролите и стимулираните посеви е очевидна. Продуктът действа и в условия на суша и дава отлични резултати. Ефектът е изключително бърз – дори за седмица, десетина дни. Разликата в развитието дава и желаната от всеки производител положителна разлика в добива. Амино Експерт Протект гарантира повече продуктивни братя, подобрено почвено хранене и повишен добив.

Добрите посеви също имат нужда от подкрепа

За тези посеви, които са нормално развити, нямат проблем с братенето или хранителни дефицити, Амино Експерт Импулс е най-подходящият продукт за първото листно хранене по време на вегетацията. Действието на АЕ Импулс в такива посеви се изразява в максимално запазване на листата от долните етажи, листната маса е наситено зелена, флаговният лист е по-широк и има по-голяма фотосинтезираща повърхност. Не на последно място класовете при третираните с Амино Експерт Импулс посеви са с изравнени и братята имат еднакви класове с основното растение.

Най-голяма полза от листното хранене има, уверяват специалистите от ЕКОФОЛ, когато се прилага във фази, които са важни за развитието на културите. Едната от тези фази е ранното братене, следващата е вретенене-изкласяване. Това е доказано от 30-годиния опит на  Екофол в хранене на растенията.

Прочетена 4165 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта