Първото обследване на пшеницата в Добричка област се прави с анкетно проучване сред зърнопроизводителите Избрана

Първото обследване на пшеничените масиви в Добричкия регион след отминалата зима се прави с анкетно проучване сред зърнопроизводителите, съобщи на БТА директорът на областната дирекция "Земеделие" Десислава Иванова. Обичайно работна група от специалисти на дирекцията и фонд "Земеделие", учени от Добруджанския земеделски институт, експерти по растителна защита и други обхождат около 10 на сто от полетата през март, за да дадат първата прогноза за очакваните добиви.
Поради извънредната ситуация и противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавируса тази пролет арендаторите, които са на терен, ще дадат данни за състоянието на посевите - в каква фаза на развитие са, какви са запасите от влага, има ли нападение от неприятели, какъв добив може да се очаква. Анкетното проучване, в което са обхванати повече от 10 на сто от площите, вече се обобщава, поясни Десислава Иванова.
Земеделските стопани в Добричка област традиционно произвеждат най-много хлебно зърно в страната. През миналата стопанска година производството достигна 719 000 тона при среден добив 553 килограма. На лято комбайните се очаква да ожънат в региона 1 245 000 декара с пшеница.

Прочетена 482 пъти Последно променена в Петък, 20 Март 2020 11:38
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта