Биологични активатори от Еликсир БГ Избрана

Продуктите улесняват прехода към активна вегетация и помагат на културите да преодоляват стресови ситуации

Агр. Петър Кръстев

От тази година Еликсир БГ предлага на земеделските производители качествено нови продукти за листно приложение. Те са предназначени за стимулиране на растежните процеси в растенията при променливи условия на средата, каквито са характерни за пролетта. Два от тези продукти – Aminopro и Phoskal, са подходящи за ранно приложение, тъй като позволяват лесен преход от латентно състояние на културите към активна вегетация.

AMINOPRO – БИОСТИМУЛАТОР С АМИНОКИСЕЛИНИ

е органичен течен тор с високо съдържание на азот, който представлява балансирана смес от свободни аминокиселини. Особено подходящ за листно приложение. Той може да се използва след разсаждане, през ранния вегетативен растеж и развитие на растенията, както и във всички критични етапи от вегетативния цикъл, когато културите имат нужда от лесноусвоими хранителни вещества. Свободните аминокиселини в Aminopro се абсорбират бързо от листата и веднага навлизат в биохимичните процеси, като спестяват на растенията значително количество енергия, оказват оздравително действие и едновременно с това транспортират и други молекули от сместа.

Приложението на Aminopro спомага за ускоряване на метаболизма на растението (преодоляване на латентни периоди), п о - х а р м о н и ч н о развитие и по-големи добиви. Aminopro активира гените, като стимулира бързото им възстановяване, след като са били потиснати в условия на стрес, причинен от абиотични или биотични фактори (болести). Той се прилага листно в доза 100 – 300 мл/дка, 1 или 2 пъти, заедно с хербициди, фунгициди или инсектициди.

PHOSKAL – ПОДСИЛВА ЕСТЕСТВЕНАТА ЗАЩИТА НА РАСТЕНИЯТА

Phoskal е биостимулант, който увеличава естествената устойчивост на растенията срещу външни патогенни агенти. Наличието на една особена форма на фосфора (фосфит) спомага за производството на фитоалексини, които се синтезират в растението и стимулират неговата естествена защита. В комбинация с Aminopro увеличава устойчивостта към абиотичен стрес.

Phoskal има висока хранителна стойност за растенията, тъй като съдържа различни лесноусвоими вещества. Подобрява вегетативното развитие, цъфтежа, формирането и узряването на плодовете, и осигурява по-висок добив. Подобрява преноса на хранителните вещества през проводящите съдове. Това е препарат с общо приложение и е подходящ за всякакви култури.

Phoskal се прилага листно в доза 100 – 300 мл/дка. Прилага се 1-2 пъти в комбинация с аерозол за листно приложение.

Прочетена 964 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта