Сигурна защита в несигурни условия – изпитано решение от ЕКОФОЛ Избрана

Пълна технология на листно подхранване с биостимулаторите на Екофол, в условията на жестока суша през стопанската 2020/2021г, с. Паскалево, обл. Добрич

Новата стопанска година отново изправя земеделците пред разнородни изпитания.
Какво е сигурно: сеитба ще има, дори и не при най-перфектните условия. Това, което не знаем, е какви стресове в развитието на културите предстоят. Опитът показва, че положените грижи за есенниците в ранните фази от развитието им гарантирано помагат в борбата със сушата – основен проблем в последните години.
ЦЕЛТА НА ЕСЕННИТЕ ГРИЖИ е посевите да стартират с добре вкоренени растения, със здрави и мощни стъбла, с достатъчно листна маса, за да могат да устоят на последващите стресове.
Специално създаденият за малки растения комплексен биостимулатор на ЕКОФОЛ – Амино Експерт ПРОТЕКТ – е предпочитан продукт за есенно стимулиране на пшеница и ечемик. Той инициира нитратредуктазата в малките листа и способства за по-добро вкореняване, залагане на братя и формиране на устойчива за презимуване листна маса. Есенното стимулиране на младите растения е много важно за тях, защото подобрява отлагането на необходимите за презимуване на пшеницата пластични вещества. При пропуснато есенно почвено торене, то може частично да компенсира фазовия дефицит на хранителни елементи.
РИСКОВИТЕ ФАКТОРИ ПРЕЗ ЕСЕНТА ОКАЗВАТ НЕГАТИВНО ВЛИЯНИЕ ЧАК ДО ЖЪТВА!
Поникването може да бъде затруднено както от преовлажняване или засушаване, така и от намаленото поради тези причини качество на обработките. Шарената влага води до неизравнени посеви. Това е предпоставка за трудно презимуване и създава проблеми до края на вегетацията – от оптималните срокове за растителната защита чак до жътвата. Големите температурни амплитуди намаляват активността на кореновата система. Понижава се усвояването на внесените в почвата торове, а нарушеното хранене забавя залагането на възела на братене и нарушава развитието на есенните братя.
IMG 20210326 141801 MK vert 1 siteНяма как да знаем какви стресови фактори ще се появят в есенното развитие на пшеницата, но знаем как да спомогнем за минимализиране на тяхното вредно въздействие.
Третирането с биостимулатора Амино Експерт ПРОТЕКТ работи за доброто развитие на кореновата система и усвояване на почвените торове, формиране възела на братене и отлично презимуване на житните култури. Това се дължи на съчетанието на макроелементи, микроелементи, аминокиселини, фитохормони, органика (млечна киселина).
Амино Експерт ПРОТЕКТ повишава кореновата активност и използването на вода и хранителни вещества от почвата. Това прави третираните посеви устойчиви на засушаване. Стимулираните през есента растения имат много по-добър, изравнен и бърз старт през пролетта.
Продължителните засушавания в последните години и невъзможността за перфектна обработка на почвата са сред основните причини за намаляване площите с рапица. Поникването и есенното развитие са едни от най-драматичните моменти в отглеждането на културата. През тази есен много земеделци основателно отложиха сеитбата на рапицата според прогнозите за дъжд. Картината по места е различна – от равномерни, но малки и слаби растения, до неравномерни посеви или нападнати от инсекти.
Всеки стресиращ фактор след поникването – ниски нощни температури, слана, суша, плевели и самосевка, нападение от болести и неприятели – възпрепятства растежа и води до загуба на още време за развитие и необходимост от ПОМОЩ С КОМПЛЕКСЕН БИОСТИМУЛАТОР Амино Експерт ПРОТЕКТ.
Целта на доброто балансирано хранене е да намали процента на слабите и стресирани растения и да спомогне за достигане на оптимална за рапицата фаза на презимуване – дълбок вретеновиден корен, коренова шийка с дебелина 8 мм и розетка от плътни и здрави 8 – 10 листа. Това е гаранция за недопускане на дефицити, успешно преодоляване на неблагоприятните условия и бърз старт напролет.
ЗАЩО Е ПОЛЕЗЕН ЗА РАСТЕНИЯТА АМИНО ЕКСПЕРТ ПРОТЕКТ?
Малките растения получават азот, фосфор, калий и комплекс от хелатни (изцяло усвоими) микроелементи (бор, мед, манган, молибден, желязо, цинк), фитохормони, аминокиселини и прилепител. Тази „готова храна“ се усвоява бързо и без разход на допълнителна енергия от младите растения и видимо активира растежа – за дни!
Специално подбраните за тази фаза аминокиселини инициират синтеза на физиолгично-активни протеини и активират градивните процеси в младите тъкани. Правилното съотношение на фитохормоните ауксин и цитокинин ускорява развитието. Естественият прилепител и омокрител осигурява добро разпределение на биостимулатора и прилаганите наесен ПРЗ (препоръчваме съвместно приложение) в третираната площ и осигурява приемането му от малките растения.
ЗАЩО СМЕ СИГУРНИ В ЕФЕКТА И ПОЛЗАТА ОТ АМИНО ЕКСПЕРТ ПРОТЕКТ?
Защото той съчетава качествата на листен тор и биостимулатор! Т.е. подава необходимата за тази ранна фаза храна, но и същевременно стимулира процесите в растенията – повишава „апетита им“. Едновременно с това има и антистрес ефект, подобрява имунната защита на младите посеви.
Есенното стимулиране на пшеница и рапица с Амино Експерт ПРОТЕКТ е гаранция за превръщането на вложените при сеитбата средства и труд в добра реколта!
ВСИЧКИ ПРЕПОРЪКИ И ТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ НА ЕКОФОЛ СА РЕЗУЛТАТ ОТ ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ И СА НАСОЧЕНИ КЪМ ПОЛУЧАВАНЕ НА МАКСИМАЛЕН ДОБИВ ПРИ ОПТИМАЛНО ПРОИЗВОДСТВО.
ЗНАЕМ, ЧЕ ПРОБЛЕМИТЕ С ЕСЕННОТО РАЗВИТИЕ НА ПШЕНИЦА И РАПИЦА СА СЕРИОЗНИ.
НО ЗНАЕМ И ЧЕ МОЖЕМ ДА ГИ РЕШАВАМЕ! ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ОПИТА.
Потърсете консултация със специалистите на Екофол АД

Прочетена 3178 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта