За година в Минесота са унищожени над 26 000 кг ненужни пестициди

Благодарение на усилията на Министерството на земеделието в щата Минесота, САЩ, са събрани над 26 000 кг. ненужни и неизползвани пестициди, които представляват заплаха за околната среда. През лятото, министерството е предоставило на фермери и бизнесмени от 31области ефективен метод за обезвреждане на излезлите от употреба химикали.
В доклада на министерството се съобщава, че през 2014 г., експертите са успели да съберат 9 000 кг. повече пестициди, отколкото през предходната подобна кампания, която се е състояла преди две години.
Държавната програма за рециклиране на неизползвани пестициди Waste Pesticide Collection Program за първи път се е състояла през 1990 г., оттогава са събрани над 2,3 милиона килограма пестициди. Всички тези инсектициди, хербициди, фунгициди, родентициди са унищожени в специален инсинератор извън държавата.
По думите на консултанта на Министерството на земеделието на Минесота за обезвреждане на пестициди - Стан Камински, постоянното сътрудничество с производителите помага на програмата да бъде една от най-успешните в Съединените щати.

Прочетена 2709 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта