Биопроизводителите в очакване на промени Избрана

Браншовиците ще се срещнат със земеделския министър Десислава Танева на 29 май

Биопроизводителите остават в очакване на промени. Наредбата, свързана с контрола върху биологичното производство, трябва основно да бъде преработена. „Само два члена в нея са променени, но това е крайно недостатъчно. Има множество биофермери, които вече търпят санкции по сега действащата наредба“, заяви за „Гласът на земеделеца“ Веселина Ралчева, зам.-председател на УС на Българската асоциация „Биопродукти“. По повод изискването на документи от фермерите, които наближават края на петата година от поетите ангажименти по мярка 11 „Биологично земеделие“, мярката е рутинна и по-скоро има подсещащ ефект, коментира още Ралчева.

Биопроизводителите имат планирана среща със земеделския министър Десислава Танева на 29 май. Същия ден е планирана среща и в ДФЗ. „Още чакаме парите си по обвързаната подкрепа и за биологично производство. Времето е неблагоприятно за всички нас, чудим се как да спасим културите, а се налага да продължаваме да водим битки на административно ниво“, каза още Веселина Ралчева.

Вече е назначен пети зам.-министър, с ресор „Плодове, зеленчуци и биологично производство“. Над 10 браншови организации издигнаха кандидатурата на Чавдар Маринов, който беше председател на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци. Маринов е бивш кадър на ДФ „Земеделие“ и на МЗХГ.

Анета Божидарова

Прочетена 1168 пъти Последно променена в Сряда, 22 Май 2019 07:29
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта