×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Промени в ИСУН 2020 Избрана

В настоящия програмен период на прилагане на ОСП всички проектни предложения по ПРСР се подават през електронната система ИСУН. Системата периодично се обновява, като промените имат за цел да улеснят администрирането през платформата.

С последните промени в ИСУН е създадена нова секция "Приключили и прекратени процедури", в която е осигурен достъп до информация за всички процедури, кандидатстването по които вече е приключило, както и до процедури, които са прекратени. Създадена е възможност за обществено обсъждане на предстоящите за обявяване процедури чрез ИСУН и изпращане на коментари и забележки от всеки регистриран потребител директно чрез системата до изтичане на обявения краен срок за обществено обсъждане, като същевременно всички постъпили коментари и съответните становища на управляващите органи по процедури, по които общественото обсъждане е приключило, ще бъдат видими в новата секция "Архив обществено обсъждане".

Извършена е също актуализация на системата в модула за електронно отчитане на проекти, с цел улесняване работата на потребителите, като са направени следните промени: - При допусната грешка при избор на типа искане за плащане (авансово искане за плащане, авансово, подлежащо на верификация съгласно чл. 131 от Регламент ЕС 1303/2013, междинно и окончателно) е възможно да бъде направена корекция, като се промени междинно искане за плащане на окончателно и обратно, както и авансово искане за плащане на авансово, подлежащо на верификация съгласно чл. 131 от Регламент ЕС 1303/2013, и обратно. Описаната промяна е възможна, както докато документът е в статус „чернова“, така и в случай че искането е върнато от управляващия орган за корекция.

При създаване на пакет отчетни документи не се изисква попълване на отчетен период за целия пакет документи. Начална и крайна дата на периода на отчитане се попълва само за всеки отделен елемент от пакета - технически отчет, финансов отчет и искане за плащане.

Създадена e възможност управляващият орган да указва на бенефициентите какви документи очаква да се прикачат на етап отчитане при подаване на компонентите от ПОД, както и на документите към процедури за избор на изпълнител. Ако управляващият орган изисква определени документи задължително да бъдат приложени към отчетния документ или е въвел ограничения за допустимите разширения, системата ще изведе съобщение за допуснати грешки при попълване на данните. Документът ще може да бъде приключен само ако всички изисквания към приложенията са изпълнени.

Описаните промени имат за цел да подпомогнат подаването на всички задължителни отчетни документи, в необходимия вид и формат, както и да улеснят коригирането на допуснати технически грешки в отчетната документация.

Прочетена 917 пъти Последно променена в Вторник, 18 Юни 2019 13:18
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта