Костадин Костадинов, председател на УС на НАЗ: Още нямаме яснота за тол таксите Избрана

Нямаме пълна яснота по предстоящото въвеждане на тол таксите, карта още не сме видели, заяви за „Гласът на земеделеца“ Костадин Костадинов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Процесът е в работна фаза, провеждат се срещи със земеделския бранш. На последната такава, транспортният министър Росен Желязков е представил работен вариант, в който като основа за тол таксите са заложени магистралите и първокласната пътна мрежа.

От НАЗ планират още срещи със земеделски производители, за да бъдат уточнени основни пътища и алтернативни маршрути. Зърненият бранш е чувствителен към въвеждането на тол таксите защото продукцията е една от най-експортно оринетираните – с регулярен транспорт и в големи количества, обясни Костадинов.

Зърнопроизводителите имат свои представители и в работната група на икономическото министерство, която работи по Закона за горивата. Окончателното решение по промените в него обаче предстои и ще бъде направено от министъра на икономиката Емил Караниколов. Преговорите и в тази посока продължават, уточни председателят на УС на НАЗ.

Зърнопроизводителите очакват дебатите и по националния стратегически план. Първият swot анализ е готов, очакват се останалите два, свързани с агроекологията и животновъдството. „Ще използваме опита и на другите европейски държави, но за нас е важно в стратегическия план да бъдат заложени българските национални специфики“, смята Костадинов. До края на годината МЗХГ е заложило провеждането на регулярни работни срещи със земеделския бранш - във връзка с изготвянето на националните приоритети в новата ОСП. Срещите ще се провеждат по график, най-малко веднъж месечно.

Прочетена 1942 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта