Георги Милев, зам.-председател на УС на НАЗ: Удължаването на срока за регистрация по Закона за горивата е практично решение за нас Избрана

- Г-н Милев, Народното събрание удължи срока за регистрация по Закона на горивата до 26 януари 2020 г. – това решение какво означава за зърнения бранш?

- Ние очакваме да бъдат приети промените в Закона за горивата, които ще извадят земеделските производители от обхвата на закона. И тъй като промените още не са гласувани в пленарна зала, остават в сила старите правила. За нас, зърнопроизводителите, решението да бъде удължен срокът за регистрация до края на януари, следващата година е практично и удобно. Ако беше останал старият срок, който изтича на 26 октомври, трябваше близо 9 хиляди земеделци да се регистрират в Министерството на икономиката в рамките на 10-12 работни дни. Нали си представяте какво щеше да произведе това? Хаос и напрежение.

- Отлагането на приемането на промените, които трябва да извадят земеделците от обхвата на Закона за горивата за какво е знак?

- Темата продължава да е предмет на дебати, има съпротива от търговците на горива, което е разбираемо. Срокът за общественото обсъждане на промените в Закона за горивата обаче изтече. Ние, зърнопроизводителите, водим битка от години да бъдем извадени от обхвата на този закон, успяхме да убедим икономическото министерство, че ние сме крайни потребители на горива, а не търговци. И твърдо стоим на позицията, че трябва да бъдем изключени от него. Търпеливо ще изчакаме това да се случи, защото сме привели убедителни аргументи. За протести изобщо не може да става дума. Такива действия дори не са били предмет на коментар от ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Вярваме, че аргументите са по-силни от крясъците.

Блиц-интервю на Анета Божидарова

Прочетена 2916 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта