Възраждането на една легенда

Екипът на фирма ВАРЕКС е готов да поеме в сигурни ръце престижните брандове на концерна AGCO

ВАРЕКС – новият дистрибутор на световноизвестния бранд у нас, предприема директен маркетинг на място с всеки клиент и предлага атрактивни финансови програми за покупка на машини

Ангел Върбанов
Massey Ferguson е синоним на високо качество на добра цена. Това е една от най-предпочитаните марки в земеделския бранш. Фермерите по цял свят се доверяват на машините от този бранд за своя успешен бизнес вече 160 години.
На марката се е доверил и Зарко Иванов, млад фермер от Бойчиновци, който обработва 4500 дка земеделска земя. Той очаква да получи своя нов комбайн Massey Ferguson от официалния дистрибутор на марката за България – фирма ВАРЕКС.
Зарко е направил своя избор и знае, че не е сбъркал, защото работи с фирмата от години.
„От фирма ВАРЕКС имам закупен трактор Valtra Т 171. Много съм доволен от машината. Благодарение на нея свършихме работата напролет навреме, за разлика от предишни години. Избрах да купя Valtra, въпреки че не е толкова разпространена като марка в България, защото сервизът на ВАРЕКС при нас работи отлично. Ако случайно възникне проблем, се отзовават много бързо, отстраняват го и продължаваме да работим – сподели младият фермер пред в. „Гласът на фемера” и допълни:  – Сега от тях ще купя комбайн Massey Ferguson от новото поколение. Още уточняваме модела, но съм сигурен, че няма да имам никакви проблеми, тъй като машините са перфектни, а в ръцете на специалистите от фирма ВАРЕКС се чувствам сигурен.“
БРАНДЪТ Е ЕДИН ОТ ВОДЕЩИТЕ В СЪСТАВА НА СВЕТОВНИЯ КОНЦЕРН AGCO
Eli1В началото на пролетта дойде новината, че ВАРЕКС поема представителството на този сериозен и голям световен бранд. Така фирмата стана единствената в България, която представлява три марки комбайни и две марки трактори. Несъмнено от AGCO имат основание да поверят така важния и престижен бранд в ръцете на фирмата, която здраво е стъпила на родния пазар на земеделска техника вече повече от 20 години. И от ВАРЕКС са силно амбицирани да наложат новото лице на бранда у нас и да го превърнат в пазарен лидер, какъвто марката несъмнено заслужава да бъде. А фирма ВАРЕКС отдавна е доказала, че може да го направи. Те вече имат опит с такива сериозни марки като Challenger и Laverda.
– Марката Massey Ferguson е добре позната на нашия пазар, а фирма ВАРЕКС е новото лице на марката в България – казва Николай Флоров, търговски мениджър за Massey Ferguson във ВАРЕКС. –  Първата ни цел е да подобрим заслужената слава на тази марка у нас така, както подобава за този световен производител. По цял свят фермерите знаят какво означава брандът Massey Ferguson. Нашата цел е да върнем лидерските места на тази марка на пазара в България.
Първата стъпка в тази посока ще бъде една широкомащабна маркетингова акция в цялата страна, като ще наблегнем на директния маркетинг на място при клиентите. За да може лично на всеки фермер да обясним предимствата и качествата на тази марка.
Ще предложим и много атрактивни финансови програми за закупуването на тези машини. Фирма ВАРЕКС е особено атрактивна на пазара в това отношение, тъй като предлага собствен лизинг с много гъвкави условия за клиентите. Имаме и договори с повечето банки и финансиращи институции в България.
Освен това клиентите могат спокойно  да разчитат на нас за сервиза на техниката. Поемането на отговорността за представянето на този световноизвестен бранд ни задължава да предоставим на клиентите сервизно обслужване и пълна гаранция от производителя. Земеделските стопани, които вече имат такива машини,  могат да разчитат напълно на сервиза на фирма ВАРЕКС.
Българските фермери трябва да знаят, че Massey Ferguson в България има нов дилър – фирма ВАРЕКС, и че те са в сигурните ръце на професионалистите. Фирмата разполага със сериозна сервизна база. Седем са филиалите, които поемат следпродажбения сервиз. Те покриват територията на цялата страна и времето за реагиране от наша страна е много кратко. Фермерите могат да разчитат на бърза реакция и качествено обслужване. Във всеки един от регионите имаме и добре оборудвани мобилни сервизи.”
Специално за в. „Гласът на фермера” трима от управленския екип на ВАРЕКС представиха историята, философията и продуктите на световния бранд MASSEY FERGUSON и потвърдиха амбициите си да възродят славата му на родния пазар.
Иван Масларов, управител на ВАРЕКС:
МАСЕЙ СЕ ПРЕВЪРНА В НАРИЦАТЕЛНО ИМА ЗА ТРАКТОР
– Тази година е особено вълнуваща за нас. Горди сме да представим два нови бранда в портфолиото на фирма ВАРЕКС. Те със сигурност са много интересни за българските фермери. Това са LAVERDA, която е много позната у нас марка, и MASSEY FERGUSON, на който фирма ВАРЕКС отскоро е представител за България.
Световнопризнатата марка Massey Ferguson е с близо 160-годишна история. В глобален мащаб под лиценза на Massey Ferguson в някои страни все още се произвеждат модели трактори от 50-те години, които са известни със своята надеждност, лекота в управлението и сервизното поддържане.  Името на марката е станало нарицателно – когато се говори за трактор, казват “Масей”. Ако се проследи историята от създаването на компанията, ще се откроят няколко акцента в нейното развитие – новаторски подход, градивна философия на бизнеса и непрекъснат възход, базиран на грижата за крайния потребител – фермера.
Понастоящем Massey Ferguson е част от семейството и водеща марка в американската корпорация AGCO. Това допълнително допринася за стабилния растеж на бранда и надеждността на продуктите. За нас е голяма чест, че получаваме правото за дистрибуция на продуктите с тази марка. Приемаме го като признание за дългогодишното успешно сътрудничество с AGCO. В същото време  е голяма отговорност и предизвикателство да поемеш дистрибуцията на наложена марка продукти в световен мащаб. Очакванията са изключително големи. Амбицията ни е да увеличим значително пазарния дял на Massey Ferguson в България и да подобрим имиджа на марката като цяло.”
Николай Флоров, търговски директор за Massey Ferguson във ВАРЕКС:
ТОВА СА НАЙ-ДОБРИТЕ МАШИНИ НА ПАЗАРА
– Massey Ferguson е една от най-популярните марки в света при тракторите. Те са оборудвани с трансмисия SemiPower Shift, която е стандартна за всички трактори Massey Ferguson. Тя дава изключително улеснение за операторите при всички възможни обработки. Освен това тези трактори могат да се движат на пътя с до 50 км/час, което също е много важно за фермерите. Отличителната им характеристика в сравнение с тракторите на всички останали брандове е, че те имат най-голямата колесна база. Това донася за по-голямата стабилност на машините на полето и за справянето при работа с различен инвентар. Особено внимание заслужава разходът на гориво при тракторите с марка Massey Ferguson – той е с едни от най-ниските показатели на пазара, което е доказано в множество тестове. Капацитетът на навесните им системи и също е с едни от най-високите показатели. Тези предимства правят тракторите на Massey Ferguson едни от най-универсалните машини, които се предлагат на пазара.  Всички трактори могат да бъдат оборудвани и специфицирани индивидиуално според изискванията на всеки клиент. Гумите им могат да бъдат с различна ширина. Машините могат да се използват както за окопни култивации, така и за тежките есенни операции на полето.”
Елисавета Маркова, управител на ВАРЕКС:
MASSEY FERGUSON В БЪЛГАРИЯ Е В НАДЕЖДНИ РЪЦЕ
– ВАРЕКС отдавна е доказала, че в професионални ръце, фермерите могат да се чувстват спокойни. Те няма да бъдат подведени, поръчките им ще бъдат доставени навреме, а сервизът – извършен бързо и качествено. Във фирмата ни си даваме сметка колко е важно за фермерите да могат да разчитат на техниката. Знаем, че само един недоволен клиент може да е фатален за бизнеса. Затова правим огромни инвестиции, за да отговорим на потребностите на клиентите от качествено и бързо обслужване. Когато клиентът получи качествено обслужване, той се връща отново. Залагаме на качеството и сигурността, а фермерите винаги усещат кои фирми са стабилни и работят с грижа за тях. Когато инвестираш в бази, назначаваш специалисти, даваш добри условия, резултатът не закъснява. Предоставяме добри и гъвкави финансови условия. Подхождаме човешки към всеки един наш клиент.
Непрекъснато разширяваме и мрежата от бази. Предстои откриването на новия търговски център в Русе. След това  планираме изграждането на модерни центрове в Добрич и Плевен, за да можем да сме още по-близо до нашите клиенти.“
Много нови модели с марката Massey Ferguson ще представи ВАРЕКС на БАТА АГРО 2014. От фирмата очакват всички свои настоящи и бъдещи клиенти, за да им предложат най-добрите машини при най-подходящите условия. И няма съмнение, че тази комбинация ще допринесе за още по-успешото налагане на този легендарен бранд на българския пазар на земеделска техника. А за фермерите е важно да знаят, че новият дом на Massey Ferguson у нас е фирма ВАРЕКС. Дом, където ги очакват партньори и професионалисти.

Прочетена 4130 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта