Костадин Костадинов, председател на НАЗ: Очакваме земеделците да бъдат извадени от обхвата на Закона за горивата Избрана

- Г-н Костадинов, от 26 юли влиза в сила обнародваната Наредба, свързана с воденето на регистър за горивата. Каква е реакцията на вашия бранш?

- Доста се изписа по темата, но никой не се сети да пита за същината на нещата. От 6 месеца участвам в работната група, която работи по промените в Закона за горивата. По силата на Наредбата, имаме 3 месеца срок, в който трябва да се приведем според правилата. В същото време, резултатите, които очакваме след срещите и преговорите в работната група са други: успяхме да убедим икономическия министър Емил Караниколов, че земеделските производители не сме търговци на горива, а крайни потребители.

- Това означава, че предстоят нови промени в Закона за горивата?

- Следващата седмица те ще бъдат представени от икономическия министър на заседание на Министерския съвет, след което предстои обществено обсъждане на промените. В този смисъл Наредбата, свързана със закона не ни притеснява, тя следва административните срокове, заложени в законодателството. Шест месеца водим битка в работната група регистрираните земеделски производители да бъдат извадени от обхвата на закона за горивата, постигнахме разбиране от страна на министър Караниколов и очакваме нещата най-после да се случат.

Блиц-интервю на Анета Божидарова

Прочетена 6837 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта