Първата беритба на тютюна приключи Избрана

Първата беритба при тютюна приключи, заяви за „Гласът на земеделеца“ Цветан Филев, председател на НАТ-2010, зам.-президент на УНИТАБ. „Времето до момента е благоприятно за развитието на културата – стопаните окопават тютюневите полета, третират със съответните препарати за болести и за паразити, наторяват. В дните без валежи, прибирането на суровината от първия беритбен пояс върви гладко и тютюнът от едролистните сортове „Виржиния“ и „Бърлей“ на 100% е прибран“, обясни Филев. На места започва и втората беритба на ориенталския тютюн от двете сортови групи „Басми“ и „Кабакулак“, уточни председателят на НАТ-2010.

„Като всички останали растениевъдни сектори, и тютюнът е завод на открито. Интензивни за бранша са месеците юли и август, тогава се прибира около 60% от годишната реколта. Едва след септември може да бъде направена оценка на цялостната картина“, каза в заключение Цветан Филев.

За битката на сектор „Тютюн“ да бъде равнопоставен на европейско и на национално ниво с останалите земеделски браншове – четете в следващия брой на в. „Гласът на земеделеца“.

Прочетена 1739 пъти Последно променена в Понеделник, 01 Юли 2019 14:09
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта