Зара Клисурова, Съюз на производителите на етерично-маслени култури: Стачките не са решение, трябва да се мисли пазарно Избрана

Не подкрепям идеята за стачни действия, нито с поставянето на условие да бъде отпуснат De minimis за розопроизводителите. Извиването на ръце не е продуктивно, трябва да се мисли пазарно, заяви за „Гласът на земеделеца“ Зара Клисурова, председател на Съюза на производителите на етерично-маслени култури. По думите й, в момента диалогът със земеделското министерство е добър, към бранша има чуваемост от страна на ресорния заместник-министър Чавдар Маринов, както и на ниво парламентарна земеделска комисия.

„Трябва да се случат няколко важни неща. Първо – секторът да излезе 100% на светло, да бъдат стимулирани малките производители да създават сдружения и да преработват. Имаме обещанието от ръководството на МЗХГ, че ще ни се окаже съдействие за срещи с всички държавни аташета у нас - за да се търсят по-добри пазари за крайните продукти от етерично-маслените култури“, съобщи още Зара Клисурова. На бранша е обещана и финансова подкрепа за препарати за растителна защита, за акциз за гориво, за маркетинг и проучване на пазара.

„Няма спор, годината е тежка за розопроизводителите, изкупната цена за килограм розов цвят е 2.50, очаква се дори да падне още. Но със стачки няма да решим проблемите. А с разум и стъпка по стъпка“, категорична е Зара Клисурова.

Снимка KarlovoPress

Прочетена 2171 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта