Селското стопанство в Германия губи по милиард евро годишно заради руската забрана

В Германия привържениците на отмяната на санкциите спрямо Русия заради окупирането на Крим и положението в източна Украйна постоянно се увеличават, твърдят от електронното издание DairyNews. Своята подкрепа за подобна стъпка е обявил и председателят на германската Асоциацията на фермерите Йоахим Руквид, според когото заради забраната за внос на селскостопански продукти и храни, която Русия наложи в отговор на санкциите, германското селско стопанство губи по 1 млрд. евро годишно.

Основните проблеми са свързани със спада на цените на млечните и месните продукти, както и на зърнените култури. Положението се влоши допълнително от срива на борсите в Китай и Бразилия, накъдето бе насочен износът на страните, включени в руския забранителен списък. Руквид е убеден, че не съществува друг начин да бъде преодоляна тежката ситуация освен премахване на санкциите срещу Русия.

Наскоро и премиерът на германската провинция Бавария Хорст Зеехофер в интервю за вестник „Билд ам Зонтаг” заяви, че санкциите срещу Русия вредят на Германия и спешните проблеми трябва да бъдат обсъдени откровено с управляващите в Москва. „Искам да стане ясно колко важни за нас са добрите отношения с Русия. Санкциите вредят силно на икономиката на Бавария, включително на селското стопанство. Оборотите на компаниите, които осъществяват бизнес с Русия, намаля значително”, посочи тогава Зеехофер.

Прочетена 740 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта