Двойни ще са субсидиите за млади фермери Избрана

Младите фермери скоро ще могат да получават подпомагане по Схемата за млади земеделски стопани несамо през първите 5 години от създаването на тяхното стопанство.
Това е една от поправките, които народните представители приеха на второ четене днес, като  гласуваха промени в Закона за подпомагане на земеделските производители.
Както досега, подпомагането ще бъде под формата на годишно плащане за първите 30 хектара, допустими за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ.
Размерът на подпомагането се увеличава двойно и вече ще бъде не 25%, а 50% от стойността на плащането на хектар, съобщи Агенция „Фокус“.
Фермерите вече ще могат да кандидатстват за директни плащания по Схемата за единно плащане на площ само със заявление за съответната година.  
Земеделските земи, включени в заявлението, трябва да са на разположение на стопаните към 31 май на съответната година. Правното основание за ползването на площите ще се регистрира в общинските служби по земеделие.
Прочетена 20797 пъти
Оценете
(3 гласа)

1 Response Found

  • Връзка на коментара
    ILVIE Четвъртък, 15 Февруари 2018 19:40

    KAKVI SA TIA GLUPOSTI. KAKTO VINAGI ,AKO IMASH VUYCHO VLADIKA SHTE STANESH I POPADIKA,TA TO I PREDI SI BESHE SASHTOTO ,KATO IDISH V OBSHTINATA DANEBI DATI SVARSHET RABOTA ,PAK NA NAI BLISKITE POMAGAT ,AIDE MOLE VI SA NE ZABLUJDAVAITE HORATA.

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта