260 компании ще участват в открити дни по биоземеделие в Хесен

260 компании ще се включат във второто издание на Откритите дни по биоземеделие, които ще се проведат на 3 и 4 юли 2019 година във Франкенхаузен, Германия, информира специализираният портал topagrar.com. „Отворените дни са една платформа, на която ще бъде показано какви са възможностите на биоземеделието, какви иновации предлага и как можем да продължим да развиваме обработваемите площи и животновъдството”, заяви принц Феликс фон Льовенщайн, председател на Германския съюз на производителите на биологични храни. Откритите дни на полето се утвърдиха като най-важното събитие за биопроизводителите в провинция Хесен.  „Отзвукът от откритите дни е още по-голям , отколкото при първото им издание през 2017 година, тъй като се очаква да бъдат представени с 1/3 повече машини, а освен това са разширени и обработваемите площи”, добавя фон  Льовенщайн.

По време на откритите дни среща ще си дадат освен биопроизводители и техни колеги, произвеждащи конвенционална продукция, изследователи и лица от политическите среди.

50 селскостопански машини ще са във фокуса на Откритите дни на полето, като ще покажат всичко в биопроизводството-от обработката на почвата през сеитбата и  разораване. Ще бъдат показани различни прототипи на селскостопанска техника като плугове и машини за мулчиране. „Биопроизводството съществува съвместно с дигитализацията, ето защо използваме висококачествена техника в ежедневната си работа” , казва още Льовенщаин. На опитните полета всички посетители ще могат да се запознаят с полезни селскостопански практики при отглеждането на различни растения и да потърсят експертна помощ.

етикети:
Прочетена 887 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта