Унищожете плевелите и гъсениците със сода за хляб

Ако имате коренищни плевели, които растат в пукнатини на тротоари, краищанапътеки, вътрешни дворове или градински лехи, можете да използвате сода за хляб, за да се отървете от тях. Тя е в състояние да убие малки плевели, които вече са покълнали, както и да предотврати появата на нови плевели. Тя ще изгори нежелана зеленина и тревите трябва да изчезнат само за няколко дни. Просто изсипете дебел слой върху плевелите, дърветата и др., След което навлажните с вода. Посипете содата в дебел слой в бетонните пукнатини.
Не забравяйте, че когато нанасяте сода за хляб, избягвайте да я слагате на трева или растения, които искате да останат. Твърде много сода за хляб може да ги изгори и дори да ги убие.
Унищожаван на зелевите гъсеници
Зелевите гъсеници са един от най-лошите кошмари за градинаря, тъй като те бързо могат да причинят хаос в градината. Това означава, че контролирането им е задължително за здравето на растенията. Добрата новина е, че содата за хляб идва отново за спасяване като ефективно решение за убиването им. Всичко, което трябва да направите е да смесите еднакви части от сода за хляб и брашно, а след това да напрашите растенията – броколи, карфиол и зеле, които тези зелевигъсеници обичат да поглъщат. След като погълнат листата с това покритие върху тях, те ще умрат за един ден. За по-голяма ефективност повторете процеса два или три пъти.

Петър Кръстев

Прочетена 5919 пъти Последно променена в Четвъртък, 11 Януари 2018 14:05
Оценете
(0 гласа)

1 Response Found

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта