Какво предпочитат краставиците

Най-доброто място за сеитба на краставици е добре осветеното и слънчево място. Културата е съвместима с почти всички зеленчукови култури, с изключение на доматите, картофите, репичките.
Обикновено краставиците се засяват по няколко семена на кладенче, а след известно време след поникването се разреждат, като се оставят само по-силните растения. След разреждане на 1 м2 трябва да останат само 2-4 растения. Не сейте краставиците много гъсто, за да имат достатъчно светлина и хранителни вещества.

Краставиците могат да се отглеждат чрез разсад, а също така да се сеят сухи или покълнали семена на открито място. Ако искате да берете краставици дълго време, трябва да помислите за сеитба на няколко етапа – през 2 седмици. Крайният срок за сеитба на краставици е първото десетдневие на юни.
Висока влажност на почвата, значително ускорява покълването на семената – растенията поникват 3-5 дни след сеитбата. За да се стимулира развитието на кореновата система се тори със суперфосфат или двоен суперфосфат в размер на 20-20 г/м2. На 15-26 ден след поникването на краставиците се формира трети лист.
С появата на третия същински лист при краставиците започват активно да се развиват ластуни и листа. По това време и преди цъфтежа е полезно подхранване на растенията с азотни и калиеви торове.

Петър Кръстев

Прочетена 1705 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта