Необходими са топлина, светлината и влага

Цветята излизащи от покой се разполагат близо до прозорците, така че до тях да достига достатъчно светлина. Подходящи за тези видове са не силно огрените южни или югоизточни прозорци, а тези с източно изложение (сутрешно слънце). Ако не получават достатъчно светлина растенията етиолират – развиват слаби и високи стъбла с хлоротични листа, в резултат на което цъфтежът ще е оскъден или дори може да липсва.

За да започнат да се развиват излизащите от покой цветя, температурата в помещението трябва да бъде от 22 до 24°С през деня и около 16°С през нощта. По-големи температурни амплитуди не се допускат, защото растенията не нарастват равномерно, закържавяват и лесно се нападат от болести.

В началните фази от възобновеното си развитие, цветята изискват умерено поливане. Това означава, че почвата трябва да се навлажнява, когато повърхността и е просъхнала. Оттичащата се в подложките излишна вода след поливка се изхвърля. В противен случай, корените могат да загният. Избягва се и мокренето на листата, защото наличието на капки вода по тях, благоприятства развитието на сиво гниене.

Прочетена 2147 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта