ЮЗДП е в готовност за новия пожароопасен сезон

ЮЗДП е в пълна готовност за тазгодишния пожароопасен сезон, който вече е обявен в седемте области на територията на държавното предприятие.

"Изготвени са годишните планове за опазване на горите от пожари. Съгласувани са със службите на пожарната защита. Започват проверки по места за изпълнение на самите планове - става въпрос за дооборудване на депата, работа на колите, състоянието на противопожарните просеки, въобще цялата готовност на поделенията за гасене на пожари", заяви директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

До два месеца предприятието ще има още шест нови противопожарни автомобила. Ще бъде закупена и една нова четириколка, която е специално оборудвана за гасене на пожари във високите алпийски части на планината, където е най-трудна борбата с пламъците.

"Имаме още един товарен автомобил, който ще бъде на разположение. Ще разполагаме общо с 33 противопожарни автомобила. Хората са инструктирани и готови за новия пожароопасен сезон. Ние вече гасихме няколко пожара в Струмяни, в Осогово. Да се надяваме, че хората ще бъдат по-съвестни и няма да имаме екстремни ситуации", подчерта директорът на ЮЗДП.

Той допълни, че държавното предприятие работи и в посока увеличаване броя на противопожарните кули за превенция на огнените стихии.

Прочетена 851 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта