Над сто бурканчета мед дариха разградските пчелари на потребителите на Дома за възрастни хора

Сн. БТА

Над 100 бурканчета с мед дариха на днешния си празник Свети Харалампий разградските пчелари на потребителите на Дома за възрастни хора, предаде БТА. Преди това медът бе осветен на молебен в църквата "Свети Георги" от отец Дмитрий Терзи. 
Председателят на Областния браншови пчеларски съюз "Лудогорска пчела" Славейко Рашев честити празника на всички пчелари и техните семейства, като им пожела успешна година и много пчелни семейства. 
Рашев заяви, че миналата година е била много неблагоприятна за производителите от региона, които отчитат среден добив от около10 кг мед от пчелно семейство. Като основни причини за ниските добиви председателят на пчеларския съюз посочи неблагоприятните климатични условия и високата смъртност на пчелите, заради употребата на опасни пестициди. Същевременно липсва и паша за пчелите, заради разораните от арендаторите земи и изсечените гори, каза още Рашев. Той добави, че професионално занимаващите се с пчеларство семейства в област Разград са около 250, но има и други близо 3000 души, които отглеждат единични кошери. Регистрираните пчелни семейства в региона наброяват около 34 000.

Прочетена 744 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта