×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Организират изложба за влиянието на фермите за ценни кожи

Организират изложба, която ще покаже реалността във фермите за ценни кожи и ще представи влиянието на тази индустрия върху околната среда, хората и животните, съобщават от гражданско сдружение КАЖИ. Фотографии, инфографики, видеа, макети и други материали, свързани с животновъдните обекти за ценни кожи у нас и в Европа, ще бъдат достъпни за публиката в рамките на една седмица.

В последните месеци станахме свидетели на многобройни медийни публикации и сигнали от граждани за избягали норки, които вече живеят свободно в природата и дори по улиците на големи български градове, като по този начин създават сериозни рискове за хората. Ето защо основното послание на изложбата ще бъде насочено към това, че фермите за ценни кожи представляват опасност за хората, нанасят непоправима вреда на околната среда и са проява на изключителна жестокост към животните.

Изложбата се организира от Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България, която беше подкрепена от над 51 хиляди български граждани и 64 организации. Тя беше внесена като предложение в Народното събрание през лятото на 2018 г. Изложбата е част от информационна кампания, насочена към народните представители, медиите и всички влиятелни обществени фигури, от които зависи приемането на забрана за добива на ценни кожи у нас.

Много от материалите, които ще могат да видят посетителите на изложбата в Националния природонаучен музей при БАН в София, са предоставени от организаторите на друга подобна изложба, проведена преди година в сградата на Европарламента в Брюксел. Изложбата под надслов „Make Fur History” бе добре приета от европейските депутати и като резултат много от тях подписаха декларация, че биха подкрепили забрана на фермите за ценни кожи на европейско ниво.
Официалното откриване на изложбата ще бъде на 21-ви март от 17.00 ч. в Националния природонаучен музей при БАН в София, бул. „Цар Освободител“ 1.

етикети:
Прочетена 1196 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта