НАП разшири рубриката „Касови апарати и електронни търговци“

Данъчните разширяват рубриката "Касови апарати и електронни търговци" в сайта на НАП, съобщиха от приходната агенция. Ще бъдат публикувани допълнителни коментари и разяснения за новите изисквания при онлайн отчитане на всички продажби в реално време.
Рубриката е допълнена с нови въпроси, отговори и примери за софтуер за управление на продажбите (СУПТО). През последните дни нейни представители са в преговори с бизнеса във връзка с последните промени в Наредба № Н-18 за  отчитането на продажбите с касови апарати.
По новите правила устройствата трябва да подават на сървърите в НАП информация за всяка сделка в срок до пет минути от продажбата. Промените в Наредбата налагат смяна или преработка на хиляди фискални устройства. На сайта на НАП са разписани и сроковете за извършване на преустройствата по групи фирми.
Министерството на финансите публикува и проект за допълнителни промени в Наредба № Н-18. Предвидено е неговото обществено обсъждане да се проведе в съкратен срок до 15 март тази година. Сървърите за отчитането на касовите бележки на НАП са отказали да работят за два часа на 5 март, съобщи говорителят на агенцията Росен Бъчваров. 
От НАП предупредиха търговците да не се възползват от услугите на компании за софтуер, които предлагат продукт за заобикаляне на новите правила. Според новите изисквания на касовите бележки трябва да имат баркод и информацията от тях да се подава до пет минути от плащането в НАП. Вече 56 000 касови апарати работят според новата наредба.
 
 
етикети:
Прочетена 1286 пъти Последно променена в Четвъртък, 07 Март 2019 15:35
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта