Осемстотин декара нови гори ще бъдат засадени през годината в стопанствата на Североизточното държавно предприятие

Осемстотин декара нови гори ще бъдат засадени през тази година в стопанствата, които влизат в обхвата на Североизточното държавно предприятие /СИДП/, съобщиха от неговия пресцентър. 
Най-много нови гори ще има в ДЛС-Балчик - на площ от 151 декара. В ДЛС-Шерба ще бъдат залесени 134 декара, в ДЛС-Паламара - 99 декара, а в ДГС-Омуртаг - 71 декара. В стопанството във Велики Преслав през миналия месец е залесена широколистна гора на площ от 70 декара, уточняват от СИДП. 
От там отбелязват, че новите гори в района са изцяло от широколистни видове, типични за тази част на страната. На мястото на иглолистните култури постепенно се появяват церови и дъбови гори, като за тях целогодишно се полагат грижи, за да се увеличава зеленото богатство на страната.
Ще бъде подпомогнато и естественото възобновяване на близо 15 000 декара гори, защото това е приоритет за лесовъдите от предприятието. Те се грижат и за горите, създадени в предходните години, като дръвчетата, които не са се прихванали, ще бъдат подменени през пролетта и есента, допълват от пресцентъра на СИДП. 

Прочетена 2383 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта