Община Враца предприе превантивни мерки заради случай на Африканска чума при дива свиня

Община Враца предприема превантивни мерки заради установен случай на Африканска чума при отстреляна дива свиня в дивечовото стопанство "Дъбника" и огнището на заболяването при домашни свине в Мизия, съобщиха от общинския пресцентър.
Решението е взето на състоялото се днес извънредно заседание на Общинската епизоотична комисия. В дивечовото стопанство е създадена двукилометрова зона, която се обхожда всеки ден от служители на горските стопанства и от ловци. 
Експерти от областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните са припомнили, че стопаните на домашни свине трябва да ги отглеждат в затворени помещения, за да се избегне зараза от преносители. Фуражите, с които се хранят животните, също трябва да се съхраняват в добре затворени съдове. 
На извънредното заседание кметовете и кметските наместници на населените места са получили допълнителни указания какво трябва да се предприеме при съмнение за болни животни в личните стопанства. Дадени са информационни материали за болестта, които ще бъдат разпространени във всички села и в кварталите на Враца. 

Прочетена 1987 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта