Изтича срокът за приемане на заявления за заклани прасета в Смолянско

Изтича срокът за приемане на заявления, за подпомагане на стопаните, които доброволно премахнаха домашните си прасета от т.н стопанства „заден двор“ в Смолянско.
Последно, документи ще бъдат приемани утре, в кметствата на всяко едно засегнато населено място в областта. Помощ, в размер на 300 лв. се полага на всеки стопанин, предприел мерки за почистване и дезинфекция, във връзка с извършеното доброволно клане на прасета за угояване за лични нужди, заради Африканската чума по свинете.
Образецът на заявлението, всеки може да намери на сайта на областна администрация, в раздел информация, както и на общинските сайтове. Заради чумата, в Смолянско бяха унищожени близо 400 прасета, като най-вече те бяха в общините Смолян, Златоград и Неделино.
"До края на годината, стопаните нямат право да възобновяват гледането на прасета за домашни нужди, а от началото на идната година, те ще имат възможност да възобновят стопанствата си, но при строги критерии и задължителна регистрация при ветеринарните власти", коментира зам.-областният управител на Смолян Владимир Гърбелов.

Прочетена 592 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта