Нови 14 нападения на мечки в Смолянско за месец

Нови 14 нападения на мечки над селскостопанско имущество и домашни животни има регистрирани само за месец от Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ).
Най-много сигнали през септември за нападения са подадени от района на Девин. Три пъти кафява мечка е нападала животни в района на село Чуреково, два в Триград и едно в Девин. Регистрирани щети от мечки има в смолянските села Могилица и Кремене, Кожари и Буйново, община Борино, както в Чепеларе и близкото село Орехово. Щета е регистрирана и в маданското село Боровина.

При нападенията са пострадали коне, овце и други животни. Има и един подаден сигнал и от Неделино, но при него комисията не е могла с категоричност да потвърди, че нападението е от кафява мечка. През август регистрираните нападения са 15.
Заради зачестилите щети от мечки в Смолянско, Министерство на земеделието, храните и горите издаде разрешителни за обстрел на мечки в три държавни горски стопанства. До момента са убити две мечки, едната е в района на Държавните горски стопанства в Славейно и Борино.

Прочетена 302 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта